Left Right
scrollTop top

Fans komen op voor Emma Watson die hypocriet wordt genoemd na topless cover


Fans komen op voor Emma Watson die hypocriet wordt genoemd na topless cover

Emma Watson is de actrice van onze generatie die opkomt voor vrouwen en gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Onverwachts wordt ze na een covershoot voor Vanity Fair nu een hypocriet genoemd, omdat ze het als feministe aandurft om topless te poseren. Maar dat pikken haar fans niet.

Emma Watson scheert hoge toppen als actrice en feministe. Ze neemt niet lukraak elke rol aan die ze kan krijgen. Zo koos ze ervoor om Belle te spelen in Beauty & The Beast en weigerde ze om Assepoester te spelen. Watson vond het karakter van Belle veel beter passen bij de persoon die ze is en wil zijn.

Ze is het toonbeeld van een krachtige vrouw en in de pers laat ze zich vaak uit over gendergelijkheid. Maar die uitspraken komen haar duur te staan sinds ze poseerde voor Vanity Fair. In de fotoshoot zien we hoe Emma poseert met een halfdoorzichtige stola en het is die foto die voor commotie zorgt.

Veel vrouwen vinden dat het (bijna) tonen van haar borsten tegenstrijdig is met haar strijd als feministe. Zo is er Julia Harley-Brewer, een journaliste en radiopresentatrice op talkRadio die Emma streng veroordeelt op Twitter: “Emma Watson: Feminisme, feminisme … loonverschil voor mannen en vrouwen … waarom neemt niemand mij serieus … feminisme … oh, en hier zijn mijn borsten”.

Beyoncé

Er wordt ook verwezen naar een uitspraak van Emma Watson uit 2014 in het magazine Wonderland. Daarin zegt ze: “Terwijl ik naar Beyoncé’s visual album keek, voelde ik me heel erg tegenstrijdig. Ik voelde haar boodschap heel erg tegenstrijdig aan, omdat ze aan de ene kant zichzelf plaatst in de categorie van feministe, maar dan de foto … die voelde heel erg mannelijk, zo een mannelijke, voyeuristische ervaring van haar.”

Die uitspraak werd haar toen niet in dank afgenomen en keert met de shoot voor Vanity Fair als een boomerang terug in haar gezicht.

Fans

Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want voor elke negatieve tweet is er ook een positieve en veel fans nemen het op voor haar. Zij stellen dat diegenen die haar hypocriet noemen niet weten waar feminisme over gaat.

De fans vertellen ook over de dubbele standaarden die nog steeds geldig zijn in onze maatschappij. Moest een man opkomen voor gelijkheid en daarna halfnaakt poseren, zou daar geen haan naar kraaien.

Het is overduidelijk dat er nog heel wat werk voor de boeg is om mannen en vrouwen op eenzelfde lijn te krijgen en het is belangrijk dat vrouwen als Emma Watson én Beyoncé zich hiervoor blijven inzetten.

Less is more

In 2009 zei de actrice nog “dat haar idee van sexy bestaat uit ‘less is more’. Hoe minder je onthult, hoe meer mensen zich nog zelf kunnen afvragen wat er verder schuilt onder je outit.” En het moet gezegd zijn dat Emma met haar foto in Vanity Fair nog steeds niet volledig naakt te zien is. Zelfs topless is een te groot woord voor de smaakvolle foto waarop Emma inderdaad sexy, maar toch klassevol poseert.”

‘Beha-loos’ is een beter woord voor hoe Emma op de foto staat, maar wat ons betreft mag je daar ook ‘smaakvol’ en ‘fantastisch’ aan toevoegen. Ze is en blijft een klassevolle topvrouw, met of zonder beha.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170