‘FIFA 19’ maakt ‘Team of the Year’ bekend: De Bruyne wel, Hazard niet

‘FIFA 19’ maakt ‘Team of the Year’ bekend: De Bruyne wel, Hazard niet

‘FIFA 19’ heeft het ‘Team of the Year’ bekendgemaakt dat binnenkort in packs te vinden zullen zijn. Daarbij is er plaats voor één Belg: Kevin De Bruyne. Eden Hazard, die een fantastisch WK speelde, valt naast de ploeg, die met drie Fransen gedomineerd wordt door de wereldkampioen.

Ieder jaar pakt FIFA uit met een Team of the Year, waarin ze speciale kaarten maken voor de elf beste spelers van het afgelopen jaar, met een mooie statsboost. Zo kregen we vorig jaar een Lionel Messi met rating 98 en zelfs een Cristiano Ronaldo met de maximumrating 99. 2018 ligt ondertussen achter ons en dus was het wachten op het TOTY voor FIFA 19 en die heeft EA Sports nu eindelijk bekendgemaakt.

Kevin De Bruyne wel …

We wisten al dat er een aantal Belgen kans maakten op een plaatsje bij de elf beste. Zowel Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen als keeper Thibaut Courtois stonden op de shortlist, maar van die vier heeft er slechts eentje zich in de ploeg kunnen knokken.

Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne wordt beloond voor zijn fantastisch jaar bij de Engelse kampioen en z’n sterk WK. De Bruyne moest dan wel een groot deel van het huidige seizoen missen door een blessure, toch kon hij dus genoeg overtuigen om het tot in het team te schoppen.

Met Ngolo Kanté en Luca Modric heeft hij twee WK-finalisten naast zich. De Bruyne wist zich vorig jaar ook al in het TOTY te spelen. Toen kreeg hij met 96 een van de hoogste ratings in het spel. De vraag is dan ook of hij dit jaar beter kan doen.

… maar Eden Hazard niet

Eden Hazard valt ietwat onverwacht naast de ploeg. De Chelsea-winger moest het onderspit delven tegen de twee supersterren Cristiano Ronaldo en Lionel Messi en wereldkampioen Kylian Mbappé, die na Frankrijk-België op het WK nog zware kritiek kreeg.

Geen onverdiend trio om de aanval van ’s werelds beste team te leiden natuurlijk, maar het indrukwekkende WK van de kapitein van de Rode Duivels en zijn enorm sterk seizoensbegin hadden hem wel een plekje in het elftal kunnen opleveren.

Ook Courtois en Vertonghen vallen ernaast

Met David De Gea, ploeggenoot van onze landgenoten Romelu Lukaku en Marouane Fellaini bij Manchester United, staat er toch een opvallende naam in doel. Met Manchester United verliep niet alles even vlot het voorbije jaar en ook op het WK scheerden de Spanjaarden geen hoge toppen. De Gea haalt het zo wel van Thibaut Courtois, die vorig seizoen met Chelsea ook enkel de FA Cup kon veroveren en ook bij Real Madrid niet echt uit de verf komt maar wel imponeerde op het WK. Hij werd dan ook door de wereldvoetbalorganisatie FIFA verkozen tot de Beste Keeper van het Jaar, maar dat levert hem dus geen plaatsje in het TOTY van FIFA 19 op.

Voor zich krijgt De Gea met Marcelo, Sergio Ramos en Raphael Varane niet alleen drie Real Madrid-spelers maar ook drie verwachte namen te zien. Jan Vertonghen wist geen plekje te veroveren. Voor de vierde verdediger werd met Liverpool-speler Virgil Van Dijk voor het eerst sinds lang nog eens een Nederlander geselecteerd.

Packs

De spelers zullen, zoals ook de voorbije jaren het geval was, per linie in packs te verkrijgen zijn, te beginnen met de aanvallers. Die zijn vanaf maandag 7 januari, zeven uur, in packs te vinden. En je weet meteen weer waar je dat nieuwjaarsgeld voor kan gebruiken!

Nog aan het twijfelen om FIFA 19 in huis te halen? Lees dan hier onze uitgebreide review!

Gesponsorde artikelen