FIFA 21 voegt vermoorde voetballer toe aan het spel

15 jaar nadat Kiyan Prince is vermoord, wordt de speler toegevoegd aan FIFA 21. De speler voetbalde bij de jeugd van Queens Park Rangers en zal daar nu als 30-jarige in de selectie zitten.

Precies vijftien jaar geleden is Kiyan Prince vermoord toen hij neergestoken werd op school. Hij probeerde een gevecht te stoppen. In 2004 tekende Prince bij het Engelse voetbalteam Queens Park Rangers, die van plan waren om hem professioneel bij het team te laten voetballen. Prince werd 15 jaar en zou vorig jaar in november 30 geworden zijn. Nu kan je met hem spelen in FIFA 21 als 30-jarige voetballer bij Queens Park Rangers.

Goedkeuring van de familie

Chris Scalf is de persoon die Prince animeerde in het videospel. “Ik voelde me zeker, maar niet zeker genoeg zonder dat ik de absolute goedkeuring had gekregen van de mensen die er echt toe doen”, zei Scalf aan BBC. De animatie van Prince werd gemaakt samen met de vrienden en familie van hem. De manier van spelen en zijn kunnen zijn gebaseerd op wat medespelers en coaches van hem vertelden.

Stichting tegen messengeweld

De moord op Prince ging niet onopgemerkt voorbij. Er werd een wet goedgekeurd in 2006 waardoor de leeftijd waarop je een mes mag aankopen steeg van 16 naar 18 jaar. Zijn vader, Dr. Mark Prince, stichtte de Kiyan Prince Foundation in 2007. Die organisatie strijdt tegen geweld met messen en ander jeugdgeweld. “Mensen die Kiyan graag zouden gezien hebben, die fan van hem zouden zijn, zullen nooit deze persoon ontmoeten die een rolmodel kon zijn en een impact kon hebben op miljoenen levens. Dat is wat geweld met messen doet”, zegt Mark Prince over de bedoeling van zijn organisatie.

Meer
Lees meer...