Left Right
scrollTop top

Film over voetballer Roberto Baggio op Netflix


Baggio
© Bron: Netflix

Netflix komt met een film over het leven van voetballer Roberto Baggio. In Baggio: The Divine Ponytail zal je het leven en de carrière zien van één van de beste voetballers die Italië ooit heeft voortgebracht.

Il Divin Codino. De Goddelijke Paardenstaart. In een nieuwe docufilm op streamingplatform Netflix gaat het ditmaal over een Italiaanse voetballer. Baggio: The Divine Ponytail vertelt het verhaal van Roberto Baggio, één van de beste spelers ter wereld in de jaren ’90. We zullen hem volgen van Caldogno waar hij opgroeide tot zijn hoogdagen bij de Italiaanse nationale ploeg. Spoiler alert! Als je zijn naam ingeeft op YouTube, krijg je zijn meest trieste moment te zien. Tijdens het WK van 1994 mist hij in de finale tegen Brazilië de beslissende penalty, waardoor de tegenstander het WK wint.

Gespeeld bij bijna iedere grote ploeg in Italië

Roberto Baggio speelde als aanvaller en aanvallende middenvelder van 1982 tot 2004. Hij begon bij L.R. Vincenza en zette zijn eerste stappen in de Serie A, de hoogste klasse van Italië, bij Fiorentina. Nadien deed hij de grootste ploegen van Italië aan. Hij speelde bij Juventus, AC Milan, Bologna en Inter Milaan om zijn schoenen aan de haak te hangen bij Brescia (waar hij nog 45 keer scoorde in 95 wedstrijden).

Op het WK van 1990 won hij in eigen land brons en in 1994 pakte hij het zilver met Italië na strafschoppen tegen Brazilië. Hij nam ook deel aan het WK van 1998 in Frankrijk en is daarmee de enige Italiaan die op drie wereldkampioenschappen een doelpunt scoorde. Zijn loopbaan zag hij eigenlijk al in 1993 bekroond met de Gouden Bal als beste speler ter wereld. Hij werd ook opgenomen in de Italiaanse ‘Football Hall of Fame’. De film verschijnt op 26 mei op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Baggio: The Divine Ponytail:

Bekijk hier de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…