Left Right
scrollTop top

Ed Sheeran is nieuwe hoofdsponsor van voetbalclub Ipswich Town


Ed Sheeran
© Ed Sheeran – Bron: Isopix

Ed Sheeran is aangekondigd als de nieuwe shirtsponsor van de Engelse voetbalclub Ipswich Town. De zanger is al langer fan van de club die speelt in de League One, de Engelse derde klasse, en zal voor één jaar op hun truitje staan.

“De voetbalclub maakt een groot deel uit van de lokale gemeenschap en dit is mijn manier om mijn steun te betuigen”, legt Ed Sheeran zijn beslissing uit aan de BBC. “Ik heb er altijd van genoten om naar het stadion Portman Road te gaan en ik kijk er naar uit om terug te gaan zodra supporters weer de stadions in mogen.”

Nieuwe Amerikaanse eigenaars

Ipswich Town FC is één van de oudste voetbalclubs en kende twee succesvolle perioden. In het seizoen 1961-1962 won de club zijn enige Engelse titel en eind jaren 70 en begin jaren 80 beleefde Ipswich enkele succesvolle Europese campagnes. Begin deze eeuw speelde de club voor het laatst in de Premier League en sindsdien maakt Oost-Engelse ploeg een moeilijke periode door.

Vorige maand raakte echter bekend dat een consortium bestaande uit investeerders uit de Verenigde Staten Ipswich Town had overgenomen. Sindsdien leeft er dus weer hoop bij de fans van de club uit Suffolk. “Nu de nieuwe eigenaren uit de VS er zijn, zullen er zeker spannende tijden aankomen voor Ipswich-fans, waaronder ikzelf”, legt Sheeran aan.

Mysterieus logo

Door de sponsoring van Ed Sheeran zullen zowel de vrouwen als de mannen van Ipswich Town volgend seizoen spelen met een het logo +-=÷x en het woord ‘Tour’ op hun truitjes. Aangezien +, x en ÷ drie van de vorige albums van de zanger waren, lijkt hij hiermee een nieuw album en/of een nieuwe tour aan te kondigen. “Alles zal op tijd worden onthuld”, zegt hij daar zelf over.

Ed Sheeran als kind met een truitje van Ipswich


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…