Film over ‘The Sims’ krijgt groen licht: dit kan je verwachten

Electronic Arts (EA) heeft de komst van een film over The Sims officieel bevestigd. De productie daarvan zal in handen zijn van LuckyChap, het bedrijf van Margot Robbie en Tom Ackerley dat ook meewerkte aan de Barbie-film.

Na het onverwachte megasucces van Barbie doken meteen heel wat geruchten op over gelijkaardige films. Zo zou er onder andere gewerkt worden aan een film over Monopoly en is er ook een film in de maak rond de gamefranchise The Sims.

Dat laatste nieuws is nu ook officieel gemaakt. “Door samen te werken met gerenommeerde Hollywood-grootmachten, zal dit spannende nieuwe hoofdstuk voor The Sims zijn magie naar miljoenen fans brengen”, zei Laura Miele, president van EA Entertainment, aan Variety. Die Hollywoord-grootmacht waarvan sprake is, is Margot Robbie met haar productiehuis LuckyChap. Zij kenden vorig jaar niet alleen succes met Barbie, maar ook met Saltburn.

Easter eggs

“De film zal heel erg geworteld zijn in het The Sims-universum. Wat we willen, is een echt authentieke Sims-ervaring naar een cinema brengen. Je zal veel van het universum tot leven zien komen, net als veel gekende zaken uit de games”, blikt Kate Gorman, vicepresident en algemeen directeur van de The Sims-franchise vooruit.

De film zou dan ook heel wat easter eggs bevatten voor fans van de games. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gekende freezer bunny’s. Verder kunnen we ons ook verwachten aan een zwembad zonder ladder, want wie heeft dat nu niet ooit gemaakt in The Sims.

De regie van deze film is in handen van Kate Herron, die eerder al verantwoordelijk was voor Loki. Zij schrijft ook een deel van het scenario, samen met Briony Redman (Doctor Who).

Meer
Lees meer...