Film over ‘Monopoly’ lijkt er eindelijk echt te gaan komen

Na het succes van Barbie plant speelgoedmagnaat Mattel al tientallen andere films over speelgoed. Maar ook de concurrentie heeft geld geroken. Zo wordt er al gewerkt aan een film over Monopoly, het wereldberoemde spel van Hasbro.

Volgens Variety zou de filmstudio Lionsgate Entertainment One (eOne), de film- en televisietak van speelgoedfabrikant Hasbro, overgenomen hebben en zou de overname tegen het einde van het jaar rond zijn. Het zou gaan om een deal van zo’n 500 miljoen dollar (457 miljoen euro) voor de content library met meer dan 6.500 titels. Daarbij zal Lionsgate de rechten van series als YellowjacketsNaked and Afraid en The Rookie in z’n bezit hebben, maar ook de eigendomsrechten van merken als Peppa Pig, Transformers, My Little Pony en Monopoly. En die laatste zou al snel een eigen film krijgen.

Monopoly-film

Het is niet de eerste keer dat er gesproken werd over de film over het bordspel Monopoly. De eerste plannen dateren zelfs al van 2008. Toen was de bekroonde regisseur Ridley Scott (GladiatorAlien) nog verbonden aan het project. Hij wilde er een film over hebzucht van maken want “Monopoly kan van je lieve tante een vreselijk monster maken”, vertelde hij volgens de website /Film. Maar uiteindelijk stapte Scott uit het project.

In 2019 volgde dan het nieuws dat er een nieuwe regisseur gevonden werd. Tim Story, die eerder al verantwoordelijk was voor de films in de franchises van Fantastic Four en Ride Along, zou de film maken. En Kevin Hart zou de hoofdrol spelen. Story had zelfs al een ruim idee van hoe hij de film zou maken. Daarbij zou het gaan over een jonge man die afkomstig is van een van de goedkopere straten van Monopoly, maar hoopt om een fortuin te vergaren. In juni van dit jaar gaf Tim Story nog een kleine update over de film. Daarbij zei hij dat de film er nog steeds komt, maar dat het moeilijk is om de juiste invalshoek te vinden.

Maar nu zou ook Tim Story afstand genomen hebben van het project en wordt er dus opnieuw gezocht naar een regisseur. Het grote verschil daarbij is wel dat de film nu met Lionsgate een grote studio achter zich heeft. Chris Cocks, de CEO van Hasbro, liet in zijn eerste statement over de overname al meteen weten dat de film over Monopoly bovenaan de lijst staat. “Het managementteam van Lionsgate heeft ervaring op het vlak van entertainment en is daar ook sterk in. We zijn blij dat we zo’n goed huis hebben gevonden voor onze eOne film- en tv-activiteiten. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken, vooral voor een verfilming van Monopoly.”

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer we de film mogen verwachten.

Meer
Lees meer...