Film over bordspel ‘Monopoly’ met in de hoofdrol Kevin Hart is in ontwikkeling

Hoewel het lijkt alsof er al jarenlang geruchten zijn over een film rond het bordspel Monopoly blijkt dat project wel degelijk nog steeds in ontwikkeling te zijn. Dat heeft regisseur Tim Story bevestigd. Het is wel nog onduidelijk hoe het scenario van zo’n film er precies zal uitzien.

De plannen voor een film over Monopoly dateren eigenlijk al van 2008. Toen ging het zelfs om een project van de bekroonde regisseur Ridley Scott (Gladiator, Alien). Die wilde toen een film maken over hebzucht. “Monopoly kan van je lieve tante een vreselijk monster maken”, zei hij daar zelfs over volgens de website /Film. Het project met Ridley Scott hield er echter al snel mee op.

Tim Story en Kevin Hart

In 2019 werden de plannen opnieuw boven water gehaald. Deze keer werd Tim Story (Fantastic Four, Ride Along) aan boord gehaald als regisseur en comedian en acteur Kevin Hart als hoofdrolspeler. Het scriptontwerp van deze film sprak over een jonge man die afkomstig was van een van de goedkopere straten van Monopoly, maar hoopt een fortuin te vergaren.

In een interview dat /Film met Tim Story had naar aanleiding van zijn nieuwste film The Blackening bevestigde de regisseur dat de plannen voor een Monopoly-film nog niet volledig zijn opgeborgen. Het blijft volgens hem echter moeilijk om een goede filmische invalshoek te vinden rond Monopoly. “Het is moeilijk om het juiste te vinden, maar het wordt nog steeds ontwikkeld. Hopelijk komen we tot een goed idee”, legt hij uit.

Meer
Lees meer...