‘Barbie’ is nu de meest succesvolle film door een vrouwelijke regisseur ooit

De film Barbie van regisseur Greta Gerwig heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De film heeft meer dan 850 miljoen dollar (776,5 miljoen euro) opgebracht aan de box-office, waarmee het Wonder Woman (2017) voorbijsteekt en de succesvolste film door een vrouwelijke regisseur ooit wordt. Kenners verwachten dat Barbie zondag of maandag de kaap van 1 miljard dollar (913 miljoen euro) zal overschrijden.

Wie de afgelopen weken langs een filmzaal passeerde, merkte daar waarschijnlijk heel wat mensen in het roze op. En daar zit de film Barbie uiteraard voor iets tussen. De film van Greta Gerwig verscheen op woensdag 19 juli in de Belgische zalen en blijft tot op heden volle cinemazalen trekken. En niet alleen in ons land is de film razend populair. Overal ter wereld trekt een recordaantal mensen naar de cinema, waardoor Barbie nu een nieuwe mijlpaal bereikt.

Vrouwelijke regisseur

De regie voor Barbie was in de handen van de gerenommeerde vrouwelijke regisseur Greta Gerwig. Zij wist in het verleden al te scoren met haar films Nights and Weekends, Lady Bird en Little Women, maar daarbij bleef het grote publiek uit. Zo haalden de films respectievelijk 5.430 dollar (4.960 euro), 79 miljoen dollar (72 miljoen euro) en 218,9 miljoen dollar (200 miljoen euro) op aan de box-office. Voor Barbie had Greta Gerwig een veel groter budget, waardoor de box-office ook beduidend hoger is.

Zo bereikte Barbie nu de kaap van 850 miljoen dollar (776,5 miljoen euro). Daarmee gaat de film over de 822,9 miljoen dollar (752 miljoen euro) van Wonder Woman (2017). Dat is belangrijk want daarmee stelt de film (en eigenlijk vooral regisseur Greta Gerwig) een record wat scherper. Wonder Woman was tot op heden namelijk de succesvolste film van een vrouwelijke regisseur, maar na 6 jaar moet regisseur Patty Jenkins dat record afgeven aan Greta Gerwig.

Greta Gerwig zal ook de eerste vrouwelijke regisseur worden die een film met een box-office van 1 miljard dollar (913 miljoen euro) bereikt. Kenners verwachten namelijk dat Barbie dit weekend of ten laatste maandag die mijlpaal zal bereiken.

Bekijk hier nog eens de trailer van Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer
Lees meer...