‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ zorgen voor beste cinemaweek ooit in Europa

Sinds woensdag 19 juli 2023 zijn de films Barbie en Oppenheimer te zien in de cinemazalen. Beide films vielen duidelijk in de smaak bij het grote publiek en daarbij is nu zelfs een opvallend record gebroken. Nooit eerder gingen in één week tijd zoveel mensen naar de bioscoop dan in de week na de release van de twee blockbusters.

De kans is groot dat ook jij de afgelopen week in de cinema te vinden was. En daar was je zeker niet alleen. Door de release van Barbie en Oppenheimer op exact dezelfde dag is het nu al meer dan een week extra druk in filmzalen over de hele wereld. In Europa is er daarbij zelfs een record gesneuveld.

Meeste bioscoopbezoekers in één week

Vue International is een cinemaketen die actief is in Europa, waar het 226 filialen met in totaal bijna 2.000 filmzalen heeft. Vue heeft zalen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Denemarken, Italië, Polen, Litouwen en Nederland. In al deze filialen werd een record gebroken. Nooit eerder kwamen er in één week tijd zoveel mensen naar de cinema als in de week na de release van Barbie en Oppenheimer. Het ging daarbij zelfs om 40 procent meer dan het vorige record, dat in Nederland en Polen op naam stond van The Lion King (2019) en in het Verenigd Koninkrijk en Ierland Skyfall (2012).

Volgens Vue International is het succes van beide films nog niet aan het afnemen, waardoor ze waarschijnlijk nog de hele zomer voor recordcijfers zullen zorgen. Daarnaast zitten er met onder andere Napoleon en The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes nog populaire films aan te komen.

Barbie haalde aan de box office al een totaal van 774,5 miljoen dollar (701,55 miljoen euro) op en Oppenheimer zit op een totaal van 400,3 miljoen dollar (362,6 miljoen euro).

Meer
Lees meer...