‘Napoleon’: Film van Ridley Scott met Joaquin Phoenix in de hoofdrol krijgt trailer

Napoleon is een van de meest bepalende figuren in de recente Europese geschiedenis. Het is dan ook niet onlogisch dat er eindelijk een groots opgezette film over deze Franse veldheer en keizer komt. De bekroonde regisseur Ridley Scott nam dat project voor zijn rekening en castte Joaquin Phoenix als Napoleon Bonaparte. Een voorproefje kan je nu al zien in de veelbelovende trailer van Napoleon.

Regisseur Ridley Scott en acteur Joaquin Phoenix werkten in het verleden al samen aan Gladiator en leverden toen een meesterwerk af. Een nieuwe samenwerking tussen de twee kan dus uiteraard op veel belangstelling rekenen. Ridley Scott is, naast Martin Scorsese met Killers of the Flower Moon, de tweede bekroonde regisseur die bezig is aan een film voor Apple TV+. Beide films zullen we eerst in de cinema verschijnen en pas later op de streamingdienst. Dat is ook een van de hoofdredenen waarom beide filmmakers met Apple in zee gingen. De adembenemende gevechtsscènes in Napoleon beloven alleszins indrukwekkend te zijn op het grote doek.

Napoleon Bonaparte

Napoleon vertelt het verhaal van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. De film volgt de stormachtige opkomst van de Franse generaal naar de top van de macht. Dat alles wordt afgespiegeld tegenover zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware grote liefde, Joséphine.

Joaquin Phoenix (Her, Joker) als Napoleon krijgt Vanessa Kirby (Mission: Impossible, The Crown) als Joséphine naast zich. Verder bestaat de cast ook nog onder andere uit Tahar Rahim (The Serpent) als Paul Barras, Ben Miles (The Crown) als Caulaincourt, Matthew Needham (House of the Dragon) als Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour (House of Gucci) als Marshal Davout en Ludivine Sagnier (Peter Pan) als Thérésa Tallien. Het scenario is in handen van David Scarpa, die eerder al met Ridley Scott samenwerkte voor All the Money in the World en dat binnenkort opnieuw doet voor Gladiator 2.

Bekijk hier de trailer van Napoleon:

Napoleon verschijnt op 20 november in de cinema en is later te zien op Apple TV+.

Meer
Lees meer...