Sequel ‘Gladiator 2’ vervolledigt cast en ziet Barry Keoghan uit project stappen

De cast van de geplande sequel op Gladiator uit 2000 is zo goed als rond. Paramount Pictures bereikte namelijk een deal met May Calamawy, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah en Matt Lucas. Daarnaast zag het filmproject wel acteur Barry Keoghan afzeggen. Hij wordt vermoedelijk vervangen door Fred Hechinger.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box-office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde het de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Sinds dat succes is er regelmatig sprake van een vervolg of een soort spin-off op Gladiator, maar voorlopig is dat er nog nooit van gekomen. De laatste jaren werden die geruchten echter luider en luider. Productiestudio Paramount wist dan ook enige tijd terug eindelijk Ridley Scott te strikken waardoor Gladiator 2 groen licht kreeg. David Scarpa (All the Money in the World) zal het scenario schrijven.

Fred Hechinger?

Voor die aankomende film – die eind 2024 zou uitkomen – werd als allereerste Paul Mescal (Afstersun) gecast. Hij zal als Lucius Verus een van de hoofdrollen spelen. Lucius Verus is in de oorspronkelijke film te zien als kindje. Hij is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla (Connie Nielsen).

Een andere belangrijke rol is die van keizer Geta. Die was zo’n 20 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film van Gladiator keizer over het Romeinse Rijk, samen met zijn oudere broer Caracalla. Lang zal die samenwerking echter niet stand houden, want de wrede Caracalla zou zijn broer later uit de weg ruimen. Voor die rol was aanvankelijk Barry Keoghan (The Banshees Of Inisherin) gecast. Die heeft door agendaproblemen echter moeten afzeggen. Paramount zou daarom nu kijken naar Fred Hechinger (The White Lotus). Dat meldt de website Deadline.

May Calamawy

Die website meldt ook dat May Calamawy (Moon Knight), Lior Raz (Fauda), Derek Jacobi (The King’s Speech), Peter Mensah (300) en Matt Lucas (Wonka) zich bij de cast hebben gevoegd. In welke rol dat is, is voorlopig wel niet bekend, al zou vooral Calamawy een belangrijk personage spelen.

Voor Derek Jacobi wordt het een terugkeer. Hij was ook al te zien in Gladiator als senator Gracchus, een tegenstander van Commodus en medestander van Maximus en Lucilla. Eerder raakte al bekend dat ook Connie Nielsen terugkeert als Lucilla. Verder zijn eerder ook al Pedro Pascal en Denzel Washington bevestigd voor Gladiator 2. Ook van hen is het nog niet duidelijk welke rol ze zullen spelen.

Meer
Lees meer...