Denzel Washington onderhandelt voor rol in ‘Gladiator 2’

De cast voor de sequel op Gladiator begint meer en meer vorm te krijgen. Na eerdere geruchten over Paul Mescal en Barry Keoghan als hoofdrolspelers is nu ook Denzel Washington in onderhandeling over een rol.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box-office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde het de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Sinds dat succes is er regelmatig sprake van een vervolg of een soort spin-off op Gladiator, maar voorlopig is dat er nog nooit van gekomen. De laatste jaren werden die geruchten echter luider en luider. Productiestudio Paramount wist dan ook enige tijd terug eindelijk Ridley Scott te strikken waardoor Gladiator 2 groen licht kreeg. David Scarpa (All the Money in the World) zal het scenario schrijven.

Denzel Washington

Dat de 85-jarige regisseur Ridley Scott opnieuw bij het project betrokken is, lijkt ook zijn weerslag te hebben op de cast van Gladiator 2. Scott werkte in het verleden voor misdaaddrama American Gangster (2007) namelijk al samen met acteur Denzel Washington. Nu zouden de twee gesprekken voeren over een nieuwe samenwerking voor de sequel op Gladiator. Dat meldt de website Deadline.

Ridley Scott zou al langer aandringen op de komst van Denzel Washington. Die staat er echter om bekend heel streng te zijn over welke rollen hij aanneemt. Na het lezen van het scenario van Gladiator 2 lijkt de acteur echter overtuigd. Het is voorlopig wel nog niet duidelijk welke rol hij zal spelen.

Paul Mescal

Begin dit jaar maakte Deadline al bekend dat Paramount in onderhandeling is met Paul Mescal. Ook hij sleepte dit jaar zijn eerste Oscarnominatie in de wacht voor Aftersun. Mascal zou Lucius Verus spelen in de sequel op Gladiator. Lucius Verus is in de oorspronkelijke film te zien als kindje. Hij is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla (Connie Nielsen).

Vorige week raakte dan bekend dat ook Barry Keoghan toegevoegd is aan de cast. Hij zou keizer Geta spelen. Die was zo’n 20 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film van Gladiator keizer over het Romeinse Rijk, samen met zijn oudere broer Caracalla. Lang zal die samenwerking echter niet stand houden, want de wrede Caracalla zou zijn broer later uit de weg ruimen. Zo kwam er een einde aan een korte periode van rust in het Romeinse Rijk onder hun vader Septimius Severus. Deze verhaallijn doet fans van Gladiator ongetwijfeld terugdenken aan het verhaal van Marcus Aurelius en zijn megalomane zoon Commodus.

De release van Gladiator 2 staat gepland op 20 november 2024.

Meer
Lees meer...