Russell Crowe weet niets over een vervolg op ‘Gladiator’

Twintig jaar geleden al kwam Gladiator uit. En al even lang doen er geruchten de ronde over een vervolg op de (ondertussen) klassieker. Maar het ziet er niet naar uit dat die er binnenkort aankomt, of toch niet met hetzelfde hoofdpersonage, want Russell Crowe (Maximus) heeft er nog niets over gehoord.

Het is bijna onmogelijk om de naam Russell Crowe te horen en niet te denken aan Gladiator. De acteur won dan ook een Oscar voor z’n rol als Maximus Decimus Meridius. Maar het ziet er niet naar uit dat hij die rol binnenkort nog eens oppikt.

Gladiator 2?

Er zijn namelijk al even lang geruchten over een vervolg op Gladiator dan er tijd verstreken is sinds de film in de bioscoop verscheen (in 2000). Het ging wel al die tijd om geruchten, want nooit is iemand met officiële en concrete informatie naar buiten gekomen.

En die informatie zou er ook niet intern geweest zijn. Russell Crowe heeft er namelijk nooit iets over gehoord. Dat vertelde hij tijdens een interview met entertainmentwebsite ScreenRant, dat voornamelijk over z’n nieuwe film Unhinged ging.

“Al sinds 2000 dezelfde gesprekken”

“Als ze daarover aan het praten zijn, dan is dat alleszins niet met mij”, vertelde de acteur. “Ik weet niet wat ze precies voor ogen hebben, maar ik moet – met een korreltje zout – zeggen dat ze al sinds het jaar 2000 dezelfde gesprekken voeren.”

Voorlopig geen Gladiator 2 met Russell Crowe dus, al zou dat sowieso ook wel moeilijk zijn. De verhaallijn van z’n personage Maximus was op ’t einde van Gladiator (met de prachtige muziek van Hans Zimmer) namelijk nogal afgerond, toen hij dood ging. Het kan natuurlijk zijn dat de makers zich aan een prequel wagen, maar da’s niet echt waarschijnlijk.

Meer
Lees meer...