Nieuw op Netflix deze week: de misdaadserie ‘White Lines’ van de maker van ‘La Casa De Papel’, filmklassiekers ‘Gladiator’ en ‘Inglourious Basterds’ en een nieuwe aflevering van ‘Rick And Morty’

Voor wie The Eddy en het nieuwe seizoen van Dead To Me dat we vorige week tipten nog niet kunnen zien heeft, is er goed nieuws: deze week was het betrekkelijk rustig op Netflix. Voor wie de tips van vorige week al wel gezien heeft: er is nog genoeg nieuw kijkvoer om je ook deze week bezig te kunnen houden.

Series

Voorop in de lijst met de nieuwe titels staat White Lines. Het betreft een nieuwe reeks van de hand van Álex Pina, die ook La Casa De Papel heeft geschreven, en dan kan je in deze tijden natuurlijk al meteen op wat extra aandacht rekenen.

White Lines werd opgenomen op de eilanden Ibiza en Mallorca waarin Zoë (Laura Haddock- centraal staat. De verdwijningszaak naar haar broer – een populaire Britse dj – wordt heropend als 20 jaar later zijn lichaam wordt gevonden. Voor Zoë is het het begin van een reis die haar via nachtclubs in contact brengt met de onderwereld. White Lines lijkt een zomerhit in spe.

We bewegen ons naar Frankrijk voor de nieuwe mini-reeks (6 afleveringen) Dérapages. In de serie volgen we Alain Delambre (Eric Cantona), een voormalig HR-medewerker die al zes jaar werkloos is. Zijn geluk kan niet op als hij geselecteerd wordt voor een baan binnen zijn sector, bij Exxya. Maar er hangt een vreemd geurtje aan de baan: hij moet ervoor liegen tegen zijn vrouw en kinderen en hij neemt deel aan een rollenspel dat verdacht veel lijkt op een gijzeling.

De volgende tip is een blij weerzien, want eerder dit jaar werden al vijf afleveringen gedropt van het vierde seizoen van Rick And Morty. Een vervolg werd beloofd, maar bleef tot nu toe uit. Nu lijkt het erop dat we het tweede deel van het vierde seizoen in stukjes gaan krijgen toegediend. De zesde aflevering staat nu klaar en is weer ruim twintig minuten intergalactische fun waarvan je mond zal openvallen, mét een coronagrapje op het einde. Vanaf nu tot eind mei volgt er elke maandag een nieuwe aflevering.

Films

Bij de films vallen enkele geliefde klassiekers op. Ja, ook Gladiator is een film, want – geloof het of niet – dit pareltje is ook al twintig jaar oud ondertussen. Russel Crowe speelde zichzelf de filmgeschiedenis in als de gladiator die in opstand komt tegen de keizer Commodus (Joaquin Phoenix). De film werd genomineerd voor niet minder dan 12 Oscars waarvan er uiteindelijk vijf gewonnen werden, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur.

Iets jonger, maar toch ook al elf jaar oud: Inglourious Basterds, het meesterwerkje van Quentin Tarantino waarin de verhalen van een Joodse familie, een groep Nazi-jagers en het verhaal van Nazi-kolonel Hans Landa elkaar kruisen. Destijds bejubeld door zowel publiek als critici en vandaag nog steeds goed voor een 88e plaats in de top 250 van de beste films aller tijden volgens IMDb.

Binnenkort verschijnt de gloednieuwe film van Spike “BlacKkKlansman” Lee op Netflix, waarover dan meer, maar nu is er al Inside Man van dezelfde regisseur. Een film uit 2006 met Denzel Washington en Jodie Foster in de hoofdrollen, waarin een bankoverval niet helemaal is wat het op het eerste zicht lijkt.

Wie na White Lines nog niet genoeg Spaans heeft gehoord kan ook nog terecht bij Te Quiero, Imbécil!, een nieuwe komedie van Spaanse makelij. Deze handelt over Marcos die zichzelf opnieuw probeert te vinden nadat hij door zijn vriendin is gedumpt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van een jeugdvriend en een online goeroe.

Documentaire

Bij de documentaires is onze interesse deze week vooral gewekt door Trial By Media, een zesdelige true crime-documentairereeks die zes verschillende zaken behandelt waarin de houding van de pers invloed heeft gehad op de rechtsgang.

En tot slot nog: Human Nature, een documentaire die inzoomt op CRISPR, een techniek die het mogelijk maakt om het DNA van cellen en organismen zeer gericht te gaan veranderen. Er wordt stilgestaan bij de wetenschap, bij de ethische vraagtekens en de gevolgen die deze nieuwe techniek met zich zou kunnen meebrengen.

Wil je toch nog iets anders kijken? Zoek dan naar inspiratie in onze lijst met de 50 beste series die op Netflix te vinden zijn.

Meer
Lees meer...