Sequel op ‘Gladiator’ krijgt releasedatum

De sequel op Gladiator heeft een releasedatum gekregen. De opvolger uit de succesvolle film uit 2000 zal uitkomen eind november 2024. De film zal opnieuw geregisseerd worden door Ridley Scott.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box-office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde het de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Sinds dat succes is er regelmatig sprake van een vervolg of een soort spin-off op Gladiator, maar voorlopig is dat er nog nooit van gekomen. De laatste jaren werden die geruchten echter luider en luider. Productiestudio Paramount wist dan ook enige tijd terug eindelijk Ridley Scott te strikken waardoor Gladiator 2 groen licht kreeg. David Scarpa (All the Money in the World) zal het scenario schrijven.

Paul Mescal

Begin dit jaar maakte Deadline dan bekend dat Paramount in onderhandeling is met Paul Mescal (Normal People, Aftersun) om Lucius Verus te spelen in de sequel op Gladiator. Lucius Verus is in de oorspronkelijke film te zien als kindje. Hij is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla (Connie Nielsen).

En nu heeft Deadline ook een releasedatum van Gladiator 2 bekendgemaakt. Die film zou in de Verenigde Staten uitkomen op 22 november 2024.

Meer
Lees meer...