Pedro Pascal vervoegt de cast van ‘Gladiator 2’

Pedro Pascal is toegevoegd aan de al indrukwekkende cast van de geplande sequel op Gladiator uit 2000. Het is nog niet bekend welke rol de 48-jarige acteur al spelen.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box-office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde het de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Ridley Scott en Paul Mescal

Sinds dat succes is er regelmatig sprake van een vervolg of een soort spin-off op Gladiator, maar voorlopig is dat er nog nooit van gekomen. De laatste jaren werden die geruchten echter luider en luider. Productiestudio Paramount wist dan ook enige tijd terug eindelijk Ridley Scott te strikken waardoor Gladiator 2 groen licht kreeg. David Scarpa (All the Money in the World) zal het scenario schrijven.

Dat de 85-jarige regisseur Ridley Scott opnieuw bij het project betrokken is, lijkt ervoor te zorgen dat Gladiator 2 heel wat topacteurs kan overtuigen. Zo raakte begin dit jaar bekend dat Paul Mescal, recent nog genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Aftersun, de hoofdrol als Lucius Verus zal spelen. Lucius Verus is in de oorspronkelijke film te zien als kindje. Hij is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla (Connie Nielsen).

Barry Keoghan en Joseph Quinn

Enige tijd daarna werd aangekondigd dat zijn tegenspeler Barry Keoghan wordt. De 30-jarige Ierse acteur sleepte dit jaar ook een eerste Oscarnominatie in de wacht voor zijn rol in The Banshees Of Inisherin. In Gladiator 2 zal Barry Keoghan de Romeinse keizer Geta spelen. Die was zo’n 20 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film van Gladiator keizer over het Romeinse Rijk, samen met zijn oudere broer Caracalla. Lang zal die samenwerking echter niet stand houden, want de wrede Caracalla zou zijn broer later uit de weg ruimen.

De rol van Caracalla in Gladiator 2 is weggelegd voor Joseph Quinn. Die is vooral bekend voor zijn rol als Eddie in Stranger Things.

Andere castleden

Naast deze hoofdrollen zal ook Denzel Washington te zien zijn in Gladiator 2. Het is wel nog niet bekend in welke dat zal zijn. Daarnaast keert ook Connie Nielsen terug in de rol van Lucilla. Zij is voorlopig de enige die haar rol uit Gladiator herneemt, al zullen er volgens de geruchten nog bekende gezichten opduiken.

Het meest recente nieuws over Gladiator 2 komt van de website Deadline. Zij melden dat ook Pedro Pascal is toegevoegd aan de cast voor de aankomende film. Pedro Pascal is door zijn werk in The Last of Us en The Mandalorian ongetwijfeld een van de populairste acteurs van het moment. Ook van hem is het nog niet bekend welke rol hij zal spelen.

De release van Gladiator 2 staat gepland op 20 november 2024.

Meer
Lees meer...