‘Gladiator 2’ cast Barry Keoghan als keizer

De cast van de geplande sequel op Gladiator begint vorm te krijgen. Nadat eerder al Paul Mescal genoemd werd als Lucius, de nieuwe hoofdrolspeler, lijkt er nu ook een beloftevolle acteur gecast als slechterik. Barry Keoghan zou in Gladiator 2 namelijk keizer Geta spelen.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box-office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde het de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Sinds dat succes is er regelmatig sprake van een vervolg of een soort spin-off op Gladiator, maar voorlopig is dat er nog nooit van gekomen. De laatste jaren werden die geruchten echter luider en luider. Productiestudio Paramount wist dan ook enige tijd terug eindelijk Ridley Scott te strikken waardoor Gladiator 2 groen licht kreeg. David Scarpa (All the Money in the World) zal het scenario schrijven.

Barry Keoghan

Ook deze keer lijkt Gladiator twee zeer beloftevolle acteurs te casten voor de belangrijkste rollen. De website Giant Freaking Robot komt namelijk met het nieuws dat Barry Keoghan gecast is voor Gladiator 2. De 30-jarige Ierse acteur sleepte dit jaar een eerste Oscarnominatie in de wacht voor zijn rol in The Banshees Of Inisherin. Recent was hij ook nog te zien als Joker in The Batman.

In Gladiator 2 zal Barry Keoghan de Romeinse keizer Geta spelen. Die was zo’n 20 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film van Gladiator keizer over het Romeinse rijk, samen met zijn oudere broer Caracalla. Lang zal die samenwerking echter niet stand houden, want de wrede Caracalla zou zijn broer later uit de weg ruimen. Zo kwam er een einde aan een korte periode van rust in het Romeinse rijk onder hun vader Septimius Severus. Deze verhaallijn doet fans van Gladiator ongetwijfeld terugdenken aan het verhaal van Marcus Aurelius en zijn megalomane zoon Commodus.

Paul Mescal

Begin dit jaar maakte Deadline al bekend dat Paramount in onderhandeling is met Paul Mescal. Ook hij sleepte dit jaar zijn eerste Oscarnominatie in de wacht voor Aftersun. Mascal zou Lucius Verus spelen in de sequel op Gladiator. Lucius Verus is in de oorspronkelijke film te zien als kindje. Hij is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla (Connie Nielsen).

De release van Gladiator 2 staat gepland op 20 november 2024.

Meer
Lees meer...