Joker-acteur Barry Keoghan geeft update over zijn mogelijke rol in ‘The Batman 2’

Hoewel iedereen ervan uitgaat dat de slechterik in het vervolg op The Batman Joker zal zijn, is dat officieel nog nergens bevestigd. Ook acteur Barry Keoghan zelf hoorde nog niets van regisseur Matt Reeves of Warner Bros. Pictures, maar staat zeker open voor een grotere rol in The Batman 2. Dat zei hij in een interview met GQ.

Toen The Batman in maart van dit jaar uitkwam, stapten veel fans met een bang hartje naar de cinema. Hoofdrolspeler Robert Pattinson en regisseur Matt Reeves hadden namelijk grote schoenen te vullen. The Dark Knight-trilogie (2005-2012) van regisseur Christopher Nolan met Christian Bale in de hoofdrol wordt door velen namelijk gezien als het beste wat er ooit gemaakt is op het vlak van superheldenfilms.

Groen licht voor vervolg

Toch kreeg The Batman over het algemeen positieve reviews, waarna Warner Bros. eind april het licht op groen zette voor een vervolg. Details daarover zijn er nog niet, maar velen verwachten dat die film zal draaien rond Joker als slechterik. Op het einde van The Batman kregen we in enkele vage beelden namelijk verrassend heel kortstondig de bekende antiheld in beeld. Het ging om een scène gespeeld door Barry Keaghan.

Later zou Warner Bros. wel een nog veelgeprezen deleted scene delen waarin we Joker iets duidelijker in beeld zien. Dat leek dan ook de theorie te bevestigen dat Keaghan terug zou keren voor het vervolg, maar zelf hoorde de acteur nog niets. “Maar van zodra het telefoontje komt, ben ik daar. Ik kom direct”, is hij duidelijk over zijn ambities.

Blauwe ogen

De Joker die Matt Reeves creëerde ziet er in de beperkte beelden die we hebben duidelijk helemaal anders uit dan zijn voorgangers. Heel zijn gezicht is namelijk verminkt. Daarin zegt Barry Keaghan dat hij maar één eis had voor Reeves, namelijk dat zijn blauwe ogen zichtbaar bleven tussen alle littekens.

“Joker is een beetje charmant en een beetje gekwetst. Ik wilde tonen dat er nog een mens achter de make-up zit. Ik wil dat mensen een band kunnen voelen met hem hebben. Zo kunnen ze zien dat hij maar een façade opvoert, maar eigenlijk een gebroken jongen is”, legt Barry Keaghan uit.

Meer
Lees meer...