‘The Batman’: deleted scene toont uitgebreide confrontatie tussen Batman en Joker

Enkele weken na de release van The Batman van Matt Reeves heeft Warner Bros. een opvallende scène gedeeld die de uiteindelijke film niet heeft gehaald. Het gaat om een gesprek tussen Batman en Joker in Arkham Asylum en toont ons een eerste duidelijkere blik op Barry Keaghan als de iconische slechterik.

Hoewel de recent uitgebrachte film The Batman bijna drie uur duurt, is er zo goed als geen ruimte voor zijn beroemde aartsrivaal Joker. De tegenstander van de gemaskerde held, hier gespeeld door Robert Pattinson, is in de film van Matt Reeves namelijk Riddler (Paul Dano). Enkel helemaal op het einde van The Batman krijgen we een heel kort gesprek te zien tussen Riddler en Joker, die beiden opgesloten zitten in Arkham Asylum.

Aanvankelijk was Matt Reeves blijkbaar van plan om zijn Joker, gespeeld door Barry Keoghan (Chernobyl, Eternals), een iets grotere rol te geven. Dat blijkt uit een deleted scene die Warner Bros. gedeeld heeft. Het fragment, dat zo’n 5 minuten duurt, konden fans te zien krijgen door drie raadsels te beantwoorden via de website rataalada.com. Daarnaast is de scène ook rechtstreeks op YouTube (of hier onderaan) te bekijken.

Barry Keaghan

De deleted scene toont Batman die een bezoek brengt aan Joker in Arkham. De scène speelt zich ergens halverwege de gebeurtenissen uit The Batman af, voor Riddler is ontmaskerd. In het fragment zien we hoe Batman de hulp van Joker inroept om informatie te krijgen over Riddler. Zoals te verwachten viel, geniet Joker vooral van de hulpeloosheid van zijn rivaal. Batman krijgt dan ook vooral een analyse van zichzelf te horen en uiteraard ook de iconische lach van Joker.

Hoewel de scène vrij donker is, krijgen we toch een redelijk duidelijk beeld te zien van Barry Keaghan als Joker. Die ziet er in vergelijking met de andere versies die we van hem kennen veel ruwer uit. Zo lijkt heel zijn lichaam getekend door littekens en brandwonden.

Bekijk hier het gesprek tussen Batman en Joker:

Meer
Lees meer...