‘The Batman’ met Robert Pattinson duurt bijna 3 uur

De nieuwste film over Batman zal maar liefst 167 minuten, ofwel 2 uur en 47 minuten duren. Daarmee wordt The Batman de op twee na langste film gebaseerd op een comic book.

Wie in maart naar The Batman wil gaan kijken, zal daarvoor bijna drie uur in z’n agenda vrij moeten maken. De film zal namelijk maar liefst 167 minuten duren, waarmee het langer wordt dan de langste film uit de Batman-trilogie van Christopher Nolan. The Dark Knight Rises klokte af op 165 minuten.

167 minuten

De film met Robert Pattinson in de hoofdrol zal dus 167 minuten duren zonder de aftiteling, zo wist Variety te achterhalen. In het genre van de comic book-verfilmingen duren enkel Avengers: Endgame (181 minuten) en Zack Snyder’s Justice League (242 minuten) langer. Die laatste is overigens een director’s cut, die doorgaans wat langer duren.

De vuurdoop van Pattinson als Batman wordt er dus meteen eentje van lange adem. Bij ons zal de film vanaf woensdag 2 maart te zien zijn in de zalen. De film liep door de uitbraak van het coronavirus en besmettingen bij de cast heel wat vertraging op.

The Batman

In The Batman zien we dus voor de eerste keer Robert Pattinson in de iconische rol van Bruce Wayne/Batman. Daarnaast speelt ook Zoë Kravitz een belangrijke rol in de film. Zij zal Selina Kyle aka Catwoman spelen die zal samenwerken met Batman om het op te nemen tegen de Riddler, gespeeld door Paul Dano.

Daarnaast zullen ook Jeffrey Wright (James Gordon), John Turturro (Carmine Falcone), Peter Sarsgaard (Gil Colson), Andy Serkis (Alfred Pennyworth) en Colin Farrell (Oswald Cobblepot/Penguin) in de film te zien zijn. Uit de trailer konden we al afleiden dat de film heel wat actie zal bevatten, maar dat we ook een kwetsbaardere kant van Bruce Wayne te zien zullen krijgen. The Batman is de eerste film over de superheld die geregisseerd wordt door Matt Reeves, die eerder onder andere Cloverfield (2008), Let Me In (2010) en Dawn of the Planet of the Apes (2014) maakte.

Bekijk hier de officiële trailer van The Batman:

The Batman verschijnt op woensdag 2 maart in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...