‘Eternals’ is vanaf vandaag te zien op Disney+

Marvel Studios domineert Disney+ zowat, want ook vandaag is er weer iets nieuws van hen te zien op de streamingdienst. Toch voor degenen die Eternals nog niet in de bioscoop gezien hebben. Vanaf vandaag is de film met onder andere Angelina Jolie en Salma Hayek gewoon te bekijken vanuit je living. Volgens velen is Eternals verre van de beste film uit het Marvel Cinematic Universe, maar wij vinden hem toch zeker het kijken waard.

Eternals kwam begin november uit in de bioscopen, en is net als Black Widow en Shang-Chi al snel beschikbaar op Disney+. Vanaf vandaag, 12 januari 2022, kan je het verhaal van de Eternals gratis bekijken op het platform. De film werd geregisseerd door de Oscarwinnende Chloé Zhao en zorgde met acteurs als Richard Madden en Kit Harrington voor een kleine Game of Thronesreünie. Toch leek dat niet genoeg om de film tot een groot succes te maken. Op Rotten Tomatoes behaalde die maar een score van 47%.

Uiteenlopende reacties

Het verhaal gaat over een groep Eternals, die ter wereld (of ter heelal) zijn gebracht om het volledige bestaan te beschermen. Die groep staat boven de mensheid, en heeft de gave om oorlogen te stoppen en te starten. Alleen is dat net iets waar ze zich niet mee mogen moeien. Nadat de groep dacht de laatste Deviant te hebben uitgeschakeld, duiken ze duizenden jaren later toch weer op. Dat zorgt ervoor dat de Eternals terug moeten samenkomen om de wezens te verslaan en de mensheid te redden. Al wordt ‘de wereld redden’ door iedereen anders opgevat.

De film scoorde na zijn release niet meteen goed in de box office en ook critici waren niet mals. Op Rotten Tomatoes gingen de recensies van “het heelt insomnia” naar “de druk op de film ligt te hoog en de personages vatten me niet bij de kraag”. Toch waren een groot aantal fans wél onder de indruk van de nieuwe prent. Zoals velen zeggen is Eternals inderdaad anders dan alle andere Marvelfilms, maar dat maakt hem misschien ook net interessant. Het zet een nieuwe dimensie op gang, iets waar we voordien nog niks van wisten. En door de after-credit-scene weten we ook dat we meer te zien zullen krijgen. Wij zijn alvast benieuwd naar een Eternals en Avengers crossover.

Bekijk de trailer van Eternals hier:

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...