‘Game of Thrones’ krijgt eigen studiotour voor fans: organisatie deelt eerste beelden

Voor veel fans is het een droom, zo een keertje op de set staan van je favoriete serie. Nadat sommige Star Warsliefhebbers die kans echt kregen, en ook Harry Potter-fans al jarenlang op bezoek kunnen gaan in de studios in Londen, is nu Game of Thrones aan de beurt. Kijkers kunnen binnenkort terecht in Banbride, Noord-Ierland voor een studiotour.

Game of Thrones was van 2011 tot 2019 te zien op HBO, en telde acht seizoenen. Hoewel de schrijver van het origineel verhaal George R.R. Martin graag meer van de serie had gezien, trokken de producers er toch de stekker uit. Tot ongenoegen van vele fans, die het einde flauw en gerusht vonden. Die fans kunnen nu misschien wat troost vinden in de nieuwe prequelserie die er zit aan te komen, of in de nieuwe Game of Thrones Studio Tour.

Unieke ervaring

Voor die studiotour moeten de fans afzakken naar een studio in het Noord-Ierse Banbride, waar heel wat scènes van de originele serie werden opgenomen. De twee tot drie uur durende tour neemt je mee door de hele studio en door de hele geschiedenis van Game of Thrones. Van de eerste sketches, tot de gekste decors en zotste verhalen, alles is er aanwezig. En die twee tot drie uur zullen nodig zijn, want de studio is gigantisch groot. De organisatie omschrijft de tour ook als “van het script naar het scherm”, waarmee ze duidelijk willen maken dat het echt allesomvattend is.

De tour neemt je als bezoeker mee langs authentieke sets en kostuums, maar geeft ook meer uitleg over de visuele effecten die in de serie werden gebruikt én er is zelfs een immersive experience die het verhaal volledig tot leven brengt. Door de coronacrisis zal het nog even onmogelijk zijn om een bezoekje te brengen aan de Game of Thrones Studio Tour, maar de organisatie deelde alvast een korte video waarin te zien is dat de authentieke stijl inderdaad behouden is gebleven. De experience opent op 4 februari 2022 en tickets kosten 39,50 pond (ongeveer 46,50 euro). Wie tickets wil, moet wel snel zijn want de website werkt zelfs al met een wachtrij.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de Game of Thrones Studio Tour:

Meer
Lees meer...