‘Barbie’ had eigenlijk een opvallende post-credit scène

Wie Barbie heeft gezien in de cinema en wachtte tot het einde van de credits in de hoop nog een post-credit scène te zien, weet dat dat verloren moeite was. Maar eigenlijk was er wel een post-credit scène die de uiteindelijke cut niet haalde.

Tegenwoordig hebben steeds meer films een post-credit scène, waardoor veel mensen blijven zitten tijdens de volledige credits van een film. Barbie had geen post-credit scène, maar eigenlijk was er wel eentje gepland. En het ging om een opvallende gebeurtenis.

Bevalling Midge

Nick Houy, die verantwoordelijk was voor de montage van Barbie, heeft in een interview met Art of the Cut een storyboard van Barbie gedeeld. Daarop zijn alle verschillende scènes van de film te zien met een titel en een foto. Opvallend bij de foto is dat er een post-credit scène op te vinden is, met een duidelijke titel.

Het gaat namelijk om de scène ‘Midge in labor’, ofwel Midge tijdens haar bevalling. Op de foto is te zien hoe Midge zich in de ambulance/dokterspraktijk bevindt met een aantal andere Barbies en Kens. De pop waarop Midge gebaseerd is (en die al snel geschrapt werd door Mattel), had een bijzondere manier van bevallen. De baby zat namelijk gewoon in de bolle buik van Midge die simpelweg afneembaar was. Of Midge ook zo had bevallen in de scène is voorlopig nog niet duidelijk.

De bevalling van Midge is niet de enige scène die de uiteindelijke cut van Barbie niet haalde. Zo vertelde regisseur Greta Gerwig onlangs nog dat er eigenlijk een heuse “scheetopera” te vinden was in de film, maar dat die niet in de smaak viel bij het testpubliek.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer
Lees meer...