‘Barbie’ had eigenlijk “scheetopera” in het midden, maar die werd geschrapt

Barbie is sinds woensdag 19 juli te zien in de zalen. De film is een geslaagde combinatie van doordachte en grappige momenten. Maar oorspronkelijk zat er nog een grote mop in de film. Greta Gerwig heeft in een interview met IndieWire namelijk verteld dat er een heuse scheetopera in de film zat, maar dat die uiteindelijk geschrapt werd omdat “niet iedereen het even grappig vond”.

Barbie zit vol hilarische momenten, maar het had er eigenlijk nog eentje extra geweest. In een nieuw interview heeft regisseur Greta Gerwig namelijk laten weten dat ze na de eerste screenings besloot om een mop uit de film te halen. Ze vertelt nu waarom.

“Scheetopera”

IndieWire interviewde regisseur Greta Gerwig en monteur Nick Houy over de film en daarbij kwamen ze te weten dat een opmerkelijke scène uit de film geknipt werd. “We wilden al altijd een goede scheetmop in een film stoppen en het was ons nog nooit gelukt”, vertelt Greta Gerwig in het interview. “We hadden een hele scheetopera gemaakt in het midden van Barbie. Ik vond het persoonlijk heel grappig, maar niet iedereen was het daarmee eens.”

Nick Houy werkte ook al als monteur aan de eerdere films van Greta Gerwig. Maar Barbie bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. “Barbie is veel komischer dan Lady Bird en Little Women,” legt Houy uit. “Daarom besloten we om de film eerst te tonen aan een testpubliek. Iedereen is anders en elke vertoning is anders en we hebben geleerd dat je moet ingrijpen wanneer een mop niet landt zoals je gehoopt had.”

De reactie op de “scheetopera” was dus niet zoals Gerwig en Houy verwachtten, waardoor de scène uit de finale cut werd gehaald. Toch heeft het duo z’n dromen voor een scheetmop nog niet opgeborgen. “Het zat gewoon op de verkeerde plaats nu”, verklaart Houy. “We moeten proberen om er de volgende keer een belangrijker moment van te maken in het verhaal.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer
Lees meer...