‘Barbie’: Deze scène werd bijna uit de film geknipt

Barbie is zonder twijfel de meest populaire film van dit moment. De film kwam pas vorige week uit, maar heeft ondertussen het bezoekersaantal in ons land al naar 180.000 gebracht. Ook de reacties zijn overwegend positief. Toch had Barbie er bijna een beetje anders uitgezien, want één heel specifieke scène werd er bijna uitgeknipt.

Vorige week kwam de langverwachte film Barbie in de zalen. Daarin zien we hoe Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) in de echte wereld terechtkomen. Dat gebeurt nadat Barbie ineens begint na te denken over de dood, haar ‘douchewater’ koud aanvoelt en haar hielen de grond raken. Eens in de echte wereld, krijgen ze beiden te maken met een cultuurshock.

Maar daarnaast ontmoet Barbie ook een oudere vrouw. Die kleine scène zorgde ervoor dat Barbie begon na te denken over de verschillen tussen haar wereld en die waar ze zich bevond. Toch was de ‘bankscène’ bijna geen onderdeel van de film. Maar na een pleidooi van regisseur Greta Gerwig bleef die er toch in.

Oudere vrouw

Tijdens de reis van Barbie en Ken in de echte wereld, zien we Barbie op een bankje zitten. Terwijl Ken op zijn eigen onderzoek uitgaat, ziet Barbie een oude vrouw die de krant leest. Nadat ze een tijdje staart, vertelt ze de oudere vrouw dat ze er prachtig uitziet.

In eerste instantie lijkt die scène niet zo belangrijk, maar volgens regisseur Greta Gerwig was dat het hart van de film dat toonde hoe puur menselijkheid kan zijn. Ze heeft dan ook gevochten voor het behouden van die scène nadat Warner Bros. haar vertelde dat ze het gerust kon knippen. “Ik hou echt enorm veel van dat moment”, vertelde Gerwig in een interview met Rolling Stone.

“Aan het begin van de post-productie werd mij verteld dat we het konden knippen, maar dat wilde ik niet. Ik zei ‘Als ik deze scène knip, weet ik niet meer waarover deze film precies gaat’. Voor mij is het het hart van het hele verhaal.”

Bekijk de trailer van Barbie hier:

Meer
Lees meer...