Na succes ‘Barbie’ wordt pop Allan voor veel geld verkocht op tweedehandssites

Barbie is zonder twijfel de meest populaire film van dit moment. De film kwam pas vorige week uit, maar heeft ondertussen het bezoekersaantal in ons land al naar 180.000 gebracht. Ook de personages uit de film, waaronder de vele Barbies en Kens, laten een positieve indruk na. Daarbij is het personage Allan (Michael Cera) een van de favorieten. Dat is nu ook te zien bij de verkoop van de pop.

Vorige week kwam de langverwachte film Barbie in de zalen. Daarin zien we hoe Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) in de echte wereld terechtkomen en hoe dat enorme gevolgen heeft voor Barbieland. De vrouwelijke macht komt daar namelijk in gevaar nadat Ryan Goslings Ken in de echte wereld ziet hoe mannen nog steeds de machtigste zijn. Als gevolg daarvan creëren de Kens hun eigen mannelijke machowereld én hun eigen Mojo Dojo Casa House.

Maar naast alle Kens is er ook Allan. Allan wordt in de reeks gespeeld door Michael Cera (Juno, Scott Pilgrim vs. the World) en die lijkt nu door het succes van de film ontzettend populair. De oude Allan-poppen worden dan ook voor veel geld tweedehands verkocht.

Allan

Het personage Allan is gebaseerd op de gelijknamige pop die op de markt kwam als “de beste vriend van Ken die ook in al z’n kleren past”. Allan was vernoemd naar de schoonzoon van Mattel-oprichter Ruth Handler. Uiteindelijk trouwde de pop met Midge, een vriendin van Barbie én raakte die zwanger van Allans kind.

Een zwangere barbiepop zorgde voor heel wat commotie omdat het kinderen zou aanzetten tot tienerzwangerschappen. Daardoor verdween de Family-lijn en waren Midge en Allan na twee jaar niet langer verkrijgbaar.

Opnieuw populair

Dat Ken en Barbie uiteindelijk gewoon veel populairder waren, dat is ook te zien in de film. Daar zijn Midge en Allan duidelijk buitenbeentjes, al krijgt Allan tegen het einde van de film wel een belangrijke rol en wordt hij neergezet als ‘de moderne man die meevecht voor vrouwenrechten’. Dat zorgt er natuurlijk voor dat hij ondertussen enorm populair is bij de fans van de film en dat vertaalt zich dan weer in de tweedehandsverkoop van Allan-poppen.

Volgens TMZ gaan de prijzen van die poppen enorm de lucht in sinds de release van Barbie. Waar Allan vorige week tussen de 35 en 76 dollar (31,58 en 68,59 euro) kostte, kost die nu tot 500 dollar (451,28 euro). Ook bij ons wordt Allan, wel of niet met Midge, ondertussen voor soms meer dan 2.000 euro aangeboden op tweedehandssites.

Bekijk de iconische Allan-scène uit Barbie hier:

Barbie is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...