Mattel werkt na ‘Barbie’ aan 45 films over speelgoed

Later deze maand verschijnt de film Barbie in de zalen. In de film zullen we de bekende pop van Mattel volgen tijdens haar avonturen in de echte wereld. En het lijkt erop dat we in de toekomst ook andere speelgoedfiguren zullen zien op het grote scherm. Mattel heeft namelijk laten weten dat het plannen heeft voor 45 films over hun speelgoed.

We moeten het door de uitvoerige promo waarschijnlijk niet meer zeggen, maar op woensdag 19 juli 2023 verschijnt de langverwachte film Barbie in de zalen. De film die geregisseerd wordt door Greta Gerwig zal een andere kant laten zien van de wereldberoemde pop en dat kunnen we in de toekomst ook verwachten van ander bekend speelgoed.

45 films

Mattel heeft namelijk laten weten dat het werkt aan maar liefst 45 films over verschillende speelgoedfiguurtjes. Op dit moment zijn er daar al 13 van aangekondigd. Het gaat daarbij onder andere om een film over Barney the Dinosaur met Daniel Kaluuya in de hoofdrol, een film over de autootjes van Hot Wheels en een over de poppetjes van Polly Pocket. Ander speelgoed dat al zeker een film zal krijgen, is American Girl, Magic 8 Ball, Major Matt Mason, Matchbox, Masters of the Universe, Rock ‘Em Sock ‘Em Robots, Uno en View-Master.

Al deze films zullen gemaakt worden door Mattel Films, de productiestudio van Mattel zelf. Hierdoor bestaat de kans dat alle films zich zullen afspelen in hetzelfde universum. Zo kunnen we ons mogelijk na het Marvel Cinematic Universe ook verwachten aan een Mattel Cinematic Universe, waar speelgoed tot leven komt en waarbij er dus cross-overs tussen de verschillende films mogelijk zijn.

Naast de 45 films over andere speelgoedfiguren, zou ook Barbie nog een of zelfs meerdere sequels kunnen krijgen. In een recent interview liet Margot Robbie namelijk weten dat er al gesprekken aan de gang zijn voor een mogelijke sequel.

Meer
Lees meer...