‘Barbie’ krijgt nieuwe teaser … met aandacht voor Allan (Michael Cera), een pop met een bijzondere geschiedenis

Naast een hele lading Kens en nog meer Barbies is er in de aankomende film Barbie ook plaats voor enkele andere personages. Een daarvan is Allan, een rol gespeeld door Michael Cera, en die zou wel eens een leuke rol kunnen krijgen in de film. De pop Allen heeft namelijk een opmerkelijke geschiedenis.

De release van Barbie komt steeds dichterbij dus krijgen we heel wat beelden van op premières. Daarnaast wordt er ook nog steeds volop content op ons afgevuurd. Het nieuwste daarvan is een opvallend filmpje met Allan (Michael Cera) tussen allemaal Kens en Barbies. Al hij zich voorstelt, horen we de vertelstem (Helen Mirren) zeggen “Er zijn geen veelvouden van Allan, hij is gewoon Allan”. Michael Cera, die de verteller blijkbaar kan horen, reageert daarop door te zeggen dat hij verward is om de enige Allan te zijn.

Wie is Allan?

Dat de makers van Barbie besloten om Allan Sherwood toe te voegen aan de lijst met personages in de film is best opvallend. De pop Allan heeft ooit echt bestaan, al was dat maar kortstondig en werd ze uiteindelijk aan de kant geschoven.

In 1964 bracht Mattel Allan op de markt met de outfit die Michael Cera ook draagt in de film. Dat gebeurde samen met de vrouwelijke pop Midge, zijn vriendin. Allan en Midge waren respectievelijk de beste vrienden van Ken en Barbie. Allan is vernoemd naar schoonzoon van medeoprichter van Mattel, Ruth Handler (gespeeld door Rhea Perlman in de film). Het doel was vooral om ervoor te zorgen dat er meer kleertjes van Ken verkocht werden, want zijn slagzin was letterlijk “Al Ken zijn kleren passen hem”.

Ken en Allan zouden elkaar ontmoet hebben bij de frisdrankenstand, waarna ze beste vrienden werden en kleren begonnen uit te wisselen. Allan, die niet zo populair was als Ken, werd echter al snel ontslagen bij de frisdrankenwinkel. De pop was dan ook maar één jaar op de markt.

Huwelijk en zwangerschap

In 1991 kondigde Mattel aan dat Allan zou terugkeren. Dat gebeurde in een speciale collector’s edition-set samen met Midge. Beide poppen trouwden toen namelijk met elkaar. Na deze speciale editie verdween het koppel opnieuw uit de rekken.

Hun volgende terugkeer was eind 2002, begin 2003. Toen kwamen Allan en Midge opnieuw op de markt als deel van de Happy Family-lijn. Deze keer hadden ze met de drie jaar oude Ryan een kindje. Bovendien was Midge zwanger en had ze een magnetisch verwijderbare buik. In die buik zat de kleine Nikki. Op deze collectie kwam echter al snel veel kritiek, vooral in conservatief Amerika. De zwangere Midge zou tienerzwangerschappen aanmoedigen. Walmart haalde daarop de Happy Family-lijn uit de rekken en Allan en Midge verdwenen voorgoed uit beeld. Ken had toen overigens met Brad al een nieuwe vriend gekregen.

Barbie

Naast Michael Cera als Allan is er in de film Barbie ook plaats voor Midge. Die rol wordt gespeeld door Emerald Fennell (The Crown). Op eerdere promoposters van Barbie is te zien dat Midge zwanger zal zijn in de film. Het lijkt er dus op dat Greta Gerwig ervoor heeft gekozen om het koppel eerherstel te geven. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, kan je vanaf volgende week gaan bekijken in de cinema.

Bekijk hier een ander fragment uit Barbie met Allan:

Barbie is vanaf woensdag 19 juli 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...