‘Barbie’ deelt leuke beelden van achter de schermen

Weinig films zijn zo uniek als de zojuist gereleasete film Barbie. Het is dan ook heel leuk om eens een blik achter de schermen te werpen om te zien hoe bepaalde scènes tot stand zijn gekomen. Gelukkigen kunnen we dat nu doen met een nieuwe video die zojuist gedeeld is.

Sinds woensdag 19 juli kan je in de cinema gaan kijken naar Barbie. Die film bracht op minder dan een week tijd in België al meer dan 180.000 bezoekers naar de cinema. Daarmee is het de beste opening van het jaar in ons land.

Reis van Barbieland naar echte wereld

Barbie bevat iconische scènes, maar de reis van Barbieland naar de echte wereld is ongetwijfeld een van de fragmenten die mensen het langst zullen onthouden. Die route wordt namelijk meerdere keren gedaan. Eerst zien we Barbie (Margot Robbie) vertrekken met Ken (Ryan Gosling), waarna Ken als eerste alleen terugkeert. Barbie volgt daarna met echte mensen Gloria (America Ferrera) en haar dochter Sasha (Ariana Greenblatt). Tot slot worden zij achterna gezeten door de Mattel-CEO (Will Ferrell) met andere leden van het directiecomité, waaronder de CFO (Jamie Demetriou), en stagiair Aaron Dinkins (Connor Swindells).

Die reis van Barbieland naar de echte wereld gebeurt ook telkens op een heel specifieke manier. Zo moet je vertrekken met een auto, dan overstappen op een boot, een raket, een fiets, een camperbusje, een sneeuwscooter en tot slot de reis vervolledigen op inlineskates. Om terug te keren moet je juist het omgekeerde doen.

Greta Gerwig

Al deze vervoersmiddelen worden telkens op een heel specifieke manier in beeld gebracht. Dat was uiteraard de keuze van regisseur Greta Gerwig, zoals je kan zien in een behind the scenes-video die zojuist gedeeld is.

Zij koos er namelijk voor om geen CGI te gebruiken, maar alle decors na te maken. De scènes zijn gefilmd met technieken uit oude stomme films, waarbij de crew letterlijk zelfs voor zorgt dat alles beweegt. Daarbij gaat de voorgrond telkens sneller en de achtergrond heel traag. Op die manier krijg je de heel typische, speelgoedachtige decors te zien waardoor de personages reizen.

Meer
Lees meer...