‘Kings League’: finale van nieuw voetbalconcept vond gisteren plaats voor 90.000 fans in Camp Nou

Een nieuwe competitie onder leiding van Gerard Piqué, dat is de Kings League. Het is een soort voetbalcompetitie waarin de traditionele regels zijn vervangen door enkele gekke regels. En gisteren vond voor de eerste keer de finale van die Kings League plaats. 90.000 toeschouwers mochten toekijken hoe ‘El Barrio’ de beker in de lucht mocht steken.

Piqué en zijn bedrijf Kosmos begonnen met de overname van de Davis Cup, een internationaal landenteamtoernooi in de mannentennis. Maar dat draaide uit op een grote flop. Met de Kings League heeft hij nu een gat in de markt gevonden. Zo was Camp Nou gisteren het decor van de eerste finale van het nieuwe voetbaltornooi. Zo’n 90.000 toeschouwers waren in het stadion en een half miljoen mensen volgde het event online.

Nieuwe regels en ex-voetballers

Elk team wordt geleid door een beroemdheid, zo zijn bijvoorbeeld Sergio Aguëro en Iker Casillas voorzitter, net als de populaire streamer TheGrefg. Zij mochten zelf hun ploeg samenstellen en kozen voor grote namen uit de voetbalwereld als Chicarito en Capdevila. Sinds januari kwamen de teams van zeven spelers elke zondag samen om wedstrijden te spelen. Voor de Final Four verhuisde het event naar Camp Nou, het stadion van Barcelona.

Naast de bekende namen, spreken vooral de andere spelregels het grote publiek aan. Zo verloopt de aftrap in een rush, net als bij waterpolo. Teams mogen onbeperkt wisselen en een kaart betekent minuten op de strafbank zitten, zoals in het hockey. Wat wel gelijkloopt, is de VAR. Maar die mogen de spelers zelf raadplegen.

Nog extra zijn de gouden kaarten voor trainers. Elke trainer krijgt er eentje en kunnen die inzetten om: meteen een penalty te krijgen, een tegenstander 2 minuten straftijd te geven, een doelpunt in de eerstvolgende minuut dubbel te laten tellen, een kaart van de andere ploeg te stelen en de jokerkaart die je de keuze geeft een van de bovenstaande acties te doen.

Enigma

Nog iets speciaals uit de competitie is Enigma, The Masked Footballer. Dat is dus een voetballer die met een masker speelt voor het xBuyer Team. Kijkers kregen enkele tips mee voor de identiteit van The Masked Footballer. Zo zou het gaan om een Spanjaard onder de 30 jaar, die van zijn club geen toestemming kreeg om deel te nemen aan de competitie.

Op Twitter werden al vele namen genoemd: Nano Mesa (vrij), Denis Suarez (Celta Vigo), Isco (vrij) en Riquelme (Girona).

Meer
Lees meer...