‘First Dates’: Nederlandse studenten bedotten makers en worden uit aflevering geschrapt

In de Nederlandse versie van First Dates hebben twee vrienden de makers beet genomen. Ze meldden zich allebei aan en beschreven elkaar als ideale partner. Zo werden ze aan elkaar gematcht, waarna ze lieten overkomen dat de date succesvol was en ze ondertussen een relatie hebben. In werkelijkheid vallen de twee officieel niet op mannen en zijn ze dus nog steeds single. BNNVara besloot dan ook om hun date niet uit te zenden.

Het concept van First Dates is ondertussen algemeen bekend. Singles kunnen zich aanmelden en hun voorkeur voor een partner doorgeven. Daarop gaat de redactie van het programma aan het werk en worden er blind dates geregeld in het First Dates-restaurant. Daarna is het aan de kandidaten om samen te beslissen of ze elkaar na het programma nog willen zien. Bij ons was recent op VRT 1 het eerste deel van het vierde seizoen te zien, maar daarnaast is er ook onder andere een Britse en een Nederlandse versie.

Justus en Jens

In die Nederlandse versie is er iets opvallends gebeurd. Daar waren Justus (18) en Jens (21), respectievelijk student geneeskunde en student bedrijfskunde, aan elkaar gematcht. De twee deden tijdens de opnames alsof ze elkaar niet kenden, maar zijn in werkelijkheid goede vrienden die samen in een Rotterdamse studentenvereniging zitten.

Bij hun inschrijving vertelden Jens en Justus allebei dat ze op mannen vielen, iets wat naar eigen zeggen niet waar is, al zijn ze wel degelijk single. Daarnaast beschreven ze ook elkaar als hun ideale partner. Zo werden ze aan elkaar gematcht. Om te testen of dat ook effectief gelukt was, verzette Jens op het laatste moment zijn date met één uur. Toen Justus daarvan bericht kreeg van de makers wisten ze dat hun plannetje gelukt was. Zo kon hun grap doorgaan en moesten ze geen onwetende geïnteresseerden ontgoochelen.

Niet op tv

Aan het einde van hun date lieten zowel Jens als Justus weten dat ze elkaar helemaal zagen zitten. In het tekstje achteraf verscheen zelfs dat de twee ondertussen een relatie hebben. Dat ontdekte de Nederlandse nieuwssite AD toen de bewuste aflevering nog op NPO Start stond.

Ondertussen is hun date echter uit de aflevering geschrapt en zal die dus ook niet op televisie te zien zijn. “We zenden deze date vrijdag niet uit, want we zenden alleen oprechte dates uit”, leggen de makers, die de grap wel kunnen appreciëren, uit in AD. De vrienden Justus en Jens kunnen naar eigen zeggen leven met die beslissing.

Meer
Lees meer...