‘First Dates’ keert terug met nieuwe locatie, nieuw personeel en vernieuwd concept

Het vierde seizoen van First Dates gaat binnenkort van start op VRT 1. De locatie van de dates kreeg daarbij een volledige opfrissing en ziet er nu uit als een gezellige bistro. Daardoor was er geen plaats meer voor gastheer Patrick. Nieuwkomer Gingia voegt zich daarentegen bij het zaalpersoneel. Voor het eerst zijn er niet alleen liefdesdates, maar ook vriendschapsdates.

Na eerder al VTM en Play4 was het vandaag aan VRT 1 om zijn najaarsprogrammatie aan te kondigden. Daarbij horen enkele nieuwe programma, zoals de talkshow Amai zeg wauw! met Otto-Jan Ham en de quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd met Philippe Geubels. Er is echter ook nog steeds plaats voor oude getrouwen, zoals Thuis en Down the road.

Gingia

Vanaf september wordt er op VRT 1 ook opnieuw gedate. Het restaurant van First Dates opent namelijk opnieuw zijn deuren. Na drie seizoenen was het interieur wel toe aan vernieuwing en daarbij kozen de makers voor een gezellige bistro. Dat decor moet helpen om de stressvolle dates informeler te maken.

Deelnemers komen in de First Dates-bistro meteen in de zaal en dus keert gastheer Patrick niet terug. Wie er wel nog steeds is, is de populaire barman Bram. Ook het zaalpersoneel Leena, Katelen en Ferdy keert terug en krijgt de versterking van Gingia. Dat is een 33-jarige ervaren horecakracht uit Mechelen die haar eigen bistro uitbaat. Gingia is al twaalf jaar samen met haar man, waarvan zes jaar getrouwd. Ze hebben een dochter van negen en een zoontje van vijf. Televisie in Gingia niet vreemd, want in 2021 nam ze deel aan 1 jaar gratis.

Vriendschapsdates

Omdat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat meer mensen dan ooit eenzaam zijn, besloten de makers van First Dates om in het vierde seizoen niet alleen relaties te proberen vormen, maar ook vriendschappen. In totaal zullen er 72 liefdesdates te zien zijn, maar dus ook 24 vriendschapsdates.

Er schreven zich voor het vierde seizoen maar liefst 2.714 mensen in. 55 procent daarvan identificeert zich als man, 44 procent als vrouw en 1 procent als x. In totaal zijn 192 mensen geselecteerd. Daarvan is de jongste, Marielien, 18 jaar en de oudste, Fred, 79 jaar. 31 procent van de kandidaten komt uit Antwerpen, 28 procent uit Oost-Vlaanderen, 17 procent uit West-Vlaanderen, 14 procent uit Vlaams-Brabant, 8 procent uit Limburg en 2 procent uit Brussel.

First Dates is vanaf 2 september elke zaterdag om 20.55 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...