Play4 stelt najaarsprogrammatie voor: Nieuwe programma’s, speciale seizoenen en de terugkeer van publiekslievelingen

Play4 heeft vandaag de programma’s aangekondigd die dit najaar te zien zullen zijn op de zender. Het gaat daarbij om nieuwe seizoenen van enkele populaire programma’s, maar ook enkele gloednieuwe titels.

De herfst staat voor de deur en dat gaat gepaard met een nieuw televisieseizoen. Play4 heeft zo laten weten welke programma’s we dit najaar mogen verwachten. Het gaat om 24 titels waarbij er voor elk wat wils zal zijn.

Nieuwe programma’s

Tussen 4 Buren

Tussen 4 Buren
Play4

Het eerste nieuwe programma is eigenlijk al bezig. Sinds deze week kan je elke maandag tot donderdag kijken naar Tussen 4 Buren. In dit programma, dat gepresenteerd wordt door Jani Kazaltzis, nemen buren in 48 uur een kamer in elkaars huis onder handen.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Celebrity Masterchef Vlaanderen
Play4

Helemaal nieuw is Celebrity MasterChef Vlaanderen niet. Maar het programma zal wel voor het eerst te zien zijn op Play4. Enkele dagen geleden leerden we al de tien bekende Vlamingen kennen die het in de keuken tegen elkaar zullen opnemen. Het gaat om influencer Sarah Puttemans, tv-presentatrice Cath Luyten, comedian William Boeva, dj en tv-maker Hakim Chatar, tv- en radiomaker Linde Merckpoel, actrice Lynn Van den Broeck, kunsthandelaar en Stukken van Mensen-expert Boris Devis, acteur Wim Willaert, muzikant Bent Van Looy en regisseur Charlie Dewulf.

De jury zal bestaan uit Inge Waeles van driesterrenrestaurant Boury, Nick Bril van tweesterrenrestaurant The Jane en sterrenchef van restaurant Bistrot du Nord en Michaël Rewers van sterrenrestaurant Bistrot du Nord. 

De Expeditie – Groenland

De Expeditie
Play4

Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs zullen onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht maken in Groenland. Met ski’s en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied, waar het tot -40 graden kan worden. Het gaat om een unieke ervaring, maar tegelijkertijd worden ze ook geconfronteerd met hun eigen limieten, zowel fysiek als emotioneel, maar ook met die van de groep. 

UEFA Europa (Conference) League

UEFA
Play4

De Play-zenders zullen dit najaar de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League naar de Vlaamse huiskamers brengen. Bart Raes en Gilles De Coster zullen samen met hun eigenzinnige studiogasten de matchen voorzien van scherpe analyses, zowel voor, tijdens als na de wedstrijden die telkens doorgaan op donderdag.

Keren terug

De Tafel van Gert

De Tafel van Gert
Play4

De Tafel van Vier keert dit najaar terug voor een derde seizoen, maar krijgt daarbij een nieuwe naam. Vanaf nu zal het programma luisteren naar de naam De Tafel van Gert. Gert Verhulst blijft dus presentator van dienst en hij zal van maandag tot en met donderdag elke dag met minstens vier tafelgasten praten over de actualiteit van de dag.

Niveau 4 Brussel-Zuid

Niveau 4
Play4

Niveau 4 is dit najaar toe aan z’n vierde seizoen. Deze keer trekt Eric Goens naar de politiezone Brussel-Zuid. We zullen meegaan met het politiekorps naar de gemeenten Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht, waar de politie een dagelijkse strijd voert tegen criminaliteit.

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Mijn Slechtste Beste Vriendin
Play4

Ook de fictiereeks Mijn Slechtste Beste Vriendin krijgt dit najaar een nieuw seizoen op Play4. Het gaat om het tweede seizoen, dat nu al te bekijken is op Streamz. Maar dit najaar kunnen fans zonder een abonnement op de streamingdienst dus ook kijken naar het vervolg van de reeks. Maaike Cafmeyer, Eva Van der Gucht, Kim Hertogs, Clara Cleymans, Ella-June Henrard, Jennifer Heylen, Charlotte-Anne Bongaerts, Veerle Dejaeger, Joren Seldeslachts, Steve Geerts, Mathias Sercu, Bas Van Weert en Robert De La Haye keren terug. Ze krijgen het gezelschap van Ella Leyers, Charlotte Timmers, Isabelle Van Hecke, Inge Paulussen en Titus Devoogdt.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin verschijnt op maandag 21 augustus om 22 uur op Play4. Vanaf dan kan je elke maandag tot donderdag kijken naar een nieuwe aflevering.

Extreme Makeover Vlaanderen

Extreme Makeover Vlaanderen
Play4

Ook Extreme Makeover Vlaanderen keert dit najaar terug. Het programma zal opnieuw gepresenteerd worden door James Cooke en hij zal samen met een team van experten, familie, vrienden en buren het huis van verschillende gezinnen die het moeilijk hebben onder handen nemen. Het gaat om gezinnen met een hartverwarmend verhaal die een duwtje in de rug kunnen gebruiken omdat ze zelf niet het geld, de mogelijkheid of de tijd hebben om hun huis om te toveren tot die perfecte droomwoning. 

True Crime Vlaanderen

True Crime Vlaanderen
Play4

True Crime Vlaanderen zal dit najaar opnieuw dieper ingaan op misdrijven die in ons land gepleegd werden. De nieuwe afleveringen zullen onder andere gaan over de gruwelijke gifmoorden door ex-apotheker Marc Van Overschelde, de messenmoord door Ronald Van Crombruggen en het verhaal van Kelly Hesters die een avond lang gemarteld werd door een psychopaat.

Klopjacht

Klopjacht
Play4

Klopjacht krijgt dit najaar een derde seizoen, waarvoor we recent nog de eerste teaser te zien kregen. Opnieuw zullen 14 onbekende Vlamingen proberen om 17 dagen lang onder de radar te blijven en niet gevonden te worden door een ervaren team van topspeurders.

De Verhulstjes

De Verhulstjes
Play4

Dit najaar is het al tijd voor het vijfde seizoen van De Verhulstjes en dat zal zich dit jaar afspelen op verschillende locaties. Zo gaat de familie kamperen in de Ardèche, trekken ze daarna opnieuw naar Saint-Tropez, maar zoeken ze het ook wat noordelijker op tijdens een cruise door Scandinavië.

The Sky Is The Limit All Stars

The Sky Is The Limit All Stars
Play4

The Sky Is The Limit komt dit jaar terug met een bijzonder seizoen. Het gaat namelijk om een seizoen waarin verschillende geliefde gezichten uit de vorige seizoenen terugkeren. De All Stars van dienst zijn industrieel Willy Naessens en zijn vrouw Marie-Jeanne (seizoenen 1 tot 3), kunsthandelaar Harry Schurmans en zijn echtgenote Olga (seizoenen 1 en 2), oprichter en eigenaar van stellingenbedrijf Kontrimo Michel Van den Brande (seizoenen 2 tot 4), eigenares van het vleesverwerkingsbedrijf De Nil en zoon Marie-Anne De Nil (seizoen 3) en de eigenaar van Containers Maes Yves Maes (seizoen 6).

De Slimste Mens ter Wereld

De Slimste Mens ter Wereld
Play4

Ook De Slimste Mens ter Wereld keert terug. Het gaat al om het 21ste seizoen van de quiz. We kennen al zes deelnemers. Het gaat om actrice en comédienne Jade Mintjens, voormalige Miss België en presentatrice Annelien Coorevits, regisseur Robin Pront, comedian Alex Agnew, actrice en presentatrice Nathalie Meskens en gloednieuwe naam Average Rob.

Sports Late Night

Sports Late Night
Play4

Sports Late Night zal ook dit najaar elke zaterdag en zondag te zien zijn op Play4. Bart Raes, Gilles De Coster en Joris Brys zullen alle hoogtepunten, doelpunten en voetbalnieuws uit de Jupiler Pro League bespreken.

Stukken van Mensen

Stukken van Mensen
Play4

Stukken van Mensen maakt zich klaar voor z’n achtste seizoen. Daarin zullen topdealers Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte en Paul De Grande proberen om unieke stuks op de kop te tikken. Maar daarvoor zullen ze natuurlijk weer strategisch te werk moeten gaan. Ook dit jaar zullen er weer enkele bekende gezichten iets uit hun collectie proberen verkopen. Het gaat daarbij om Frank Raes, Petra De Sutter, Isolde Lasoen, Sven De Leijer, Wendy Van Wanten, Cath Luyten, Wim Soutaer en Jan Peumans.

Bake Off Vlaanderen

Bake Off Vlaanderen
Play4

De Bake Off Vlaanderen-tent wordt ook dit jaar opnieuw opgesteld op het domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Tien nieuwe, gepassioneerde amateurbakkers zullen proberen om de titel van Beste Bakker van Vlaanderen te veroveren. Daarvoor zullen ze uiteraard weer de kritieken van Regula Ysewijn en Herman Van Dender moeten doorstaan.

James De Musical

James De Musical
Play4

James Cooke zal dit najaar al voor de derde keer bekende Vlamingen verrassen met de musical van hun leven. Dit seizoen krijgen Metejoor, Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke, Regi en de cast van F.C. De Kampioenen hun musical voorgeschoteld.

Op vrijdag 19 april 2024 komt er ook een nieuwe editie van James De Musical – Live on Stage in de Lotto Arena in Antwerpen.

Nonkels

Nonkels
Play4

De komische reeks Nonkels krijgt dit najaar een tweede seizoen. De opnames daarvoor gaan nu maandag, op 21 augustus 2023, van start.

Assisen: de insulinemoord

Assisen
Play4

Na de balletmoord staat het tweede seizoen van Assisen in het teken van de insulinemoord. In deze zaak wordt de 18-jarige Luna Laeremans dood aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard. Haar grootvader, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager, bekent de moord. Hij is diabetespatiënt en gaf de depressieve Luna insuline om haar uit haar lijden te verlossen na een tragische val van haar paard. Maar volgens Luna’s ouders was hun dochter helemaal niet depressief. Zij menen dat Dirk zijn kleindochter om het leven bracht omdat ze zijn droom niet kon waarmaken om jumpingkampioen te worden. Advocaten Bregt Craps (Filip Peeters) en Anna Senden (An Miller) zullen ook in deze zaak tegenover elkaar staan in de rechtbank.

Opnieuw zullen er twee eindes gefilmd worden, waarbij de keuze tussen schuldig en onschuldig bij de kijker ligt.

Big Brother

Big Brother
Play4

Big Brother keert ook dit najaar terug met een nieuwe editie. Het gaat al om het vierde seizoen sinds de reboot van het programma. Je zal het programma dagelijks kunnen volgen op Play4, maar ook 24/7 via de livestream op goplay.be.

wtFOCK: Anaïs

wtFOCK anais
Play4

Het zesde seizoen van wtFOCK was dit voorjaar nog maar te zien, maar dit najaar is het al tijd voor het zevende seizoen. Daarin zal de focus liggen op Anaïs, die we al leerden kennen in wtFOCK: Ada.

wtFOCK: Anaïs zal te zien zijn op GoPlay.

Achter De Schermen

Achter De Schermen
Play4

Ook de podcast Achter De Schermen met Pieterjan Marchand en Jeff Bronder van SuperContent keert dit najaar terug. In de podcast zullen Pieterjan en Jeff opnieuw samen met enkele bekende gezichten spreken over het reilen en zeilen achter de schermen van het Vlaamse medialandschap.

Meer
Lees meer...