‘Assisen’ krijgt tweede seizoen in 2024

Volgend jaar kunnen kijkers van Play4 opnieuw terecht op de zender voor een groot assisenproces. Er komt namelijk een tweede seizoen van Assisen en daarvan zijn de opnames net begonnen. Deze keer zou het om een ‘insulinemoord’ gaan die zich vooral afspeelt in de paardenwereld.

Assisen is een interactief tv-concept waarbij de kijkers enkele weken fungeren als juryleden. Zij mogen na de afleveringen namelijk beslissen over het lot van de beschuldigde. Op basis daarvan wordt er op het einde een andere aflevering uitgezonden. Zo is er dus een aflevering waarbij de verdachte schuldig bevonden wordt, maar ook een waar die onschuldig bevonden werd. Pas daarna krijgen we te zien of de jury, de kijkers dus, gelijk hadden of niet.

In het eerste seizoen was dat de balletmoord, waarbij Eveline Van Laecke (Violet Braeckman) werd terechtgesteld. Maar nu komt er dus een nieuwe versie, met een volledig nieuwe cast. Al keren twee bekende gezichten wél terug.

Assisen 2

Vandaag maakte Play4 bekend dat er door het succes van het eerste seizoen druk wordt gewerkt aan een vervolg. Daarnaast maakte de zender ook al meteen bekend waarover dat tweede seizoen precies zal gaan: de moord op de 18-jarige Luna Laeremans. Zij wordt dood gevonden in de stal van haar lievelingspaard. Haar grootvader, Dirk Dejager, geeft kort daarna de moord op zijn kleindochter toe en meldt daarbij dat hij zijn eigen insuline gebruikte, Dejager is diabetespatiënt, om zijn “depressieve kleindochter uit haar lijden te verlossen”. Volgens de ouders van Luna zit het verhaal helemaal anders in elkaar.

In de cast zien we met Filip Peeters, An Miller en Katelijne Verbeke drie oude bekende terugkeren. Zij hernemen allebei hun rollen als advocaat Bregt Craps, procureur Anna Senden en rechter Karen Dengler. Daarnaast doen ook Gene Bervoets (Arcadia), Willem De Schryver (Knokke Off), Inge Paulussen (Clan), Greg Timmermans (Dossier K) mee in het tweede seizoen. De jonge Zita Windey speelt de rol van Luna.

Assisen seizoen 2 zal in de loop van 2024 op Play4 verschijnen.

Meer
Lees meer...