‘Floor is Lava’: nieuwe spelshow op Netflix die je doet terugdenken aan je jeugd

Na fictie, documentaires en reality waagt Netflix zich nu ook aan een spelprogramma. Maak kennis met Floor is Lava, een spelshow vol nostalgie naar je kindertijd.

In het begin vond je op Netflix enkel series en films terug. Daarna begon de streamingdienst zich toe te leggen op documentaires, met enkele geprezen true crime docureeksen als gevolg. Recent waagde Netflix zich dan met succes aan reality met onder andere Love is Blind, The Circle en Too Hot To Handle.

‘Echte’ lava

Sinds kort heb je nog meer keuze om te bingen, want Netflix heeft nu ook een spelshow. Het principe van Floor is Lava is heel simpel. Het programma grijpt terug naar het aloude spelletje waarbij je door een kamer moet raken zonder de grond aan te raken.

Bron: Netflix

Alleen neemt Floor is Lava dat alles naar een iets hoger niveau. De kamers zijn prachtig enorm – zo is de eerste opdracht in een ruimte van 650 vierkante meter – en de attributen veel leuker dan bij jou thuis. Maar het leukste van alles is de ‘echte’ lava. Wie erin valt, verdwijnt ook echt en komt niet meer boven. Dat levert in de eerste aflevering al een heel leuk fragment op waarbij een zoon en moeder de dochter opofferen aan de lava.

10.000 dollar

Het concept van Floor is Lava is heel simpel. Iedere aflevering nemen drie trio’s het tegen elkaar op. De bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen van je ploegje de overkant van de kamer te bereiken en dan ook zo snel mogelijk te doen. De deelnemers moeten dus uitzoeken hoe alles in elkaar zit en wat de beste route is,. Als kijker heb je gelukkig een mooi overzicht vanuit de lucht met alle mogelijk routes. Het team dat wint, krijgt op het einde van de aflevering 10.000 dollar (8.950 euro).

Bekijk hier de trailer van Floor is Lava

Zoek je toch iets anders om te bekijken, kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...