‘FOE’ met Paul Mescal en Saoirse Ronan staat nu op Prime Video

Vanaf nu kan je op Prime Video kijken naar de film FOE. Het gaat om een sciencefictionthriller met Paul Mescal en Saoirse Ronan in de hoofdrollen. De film verscheen in oktober in de zalen, waarbij vooral de twee hoofdrolspelers op lovende kritiek konden rekenen.

2024 is nog maar net begonnen, maar Prime Video kijkt al vooruit naar het jaar 2065. Daar speelt de film FOE zich namelijk af.

FOE

De film FOE is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Iain Reid uit 2018. De film speelt zich af in het jaar 2065, waarin we het koppel Junior, gespeeld door Paul Mescal (Aftersun), en Henrietta, gespeeld door Saoirse Ronan (Lady Bird), volgen. Zij wonen op een afgelegen stuk land dat al generaties lang in het bezit is van hun familie.

Daar komt op een dag een onbekende vreemdeling, gespeeld door Aaron Pierre (Old), aankloppen. Hij meldt hen dat Junior geselecteerd is voor een speciale missie van twee jaar op een groot ruimteschip in een baan om de aarde. Om zijn vrouw niet eenzaam achter te laten, is er al een regeling getroffen waarbij zij een biomechanische kopie (lees: robotversie) krijgt van haar echtgenoot tijdens zijn afwezigheid.

Garth Davis

FOE is van de hand van de Australiër Garth Davis. Die maakte in 2016 indruk met de film Lion, die zes Oscarnominaties in de wacht sleepte. Voor FOE nam Davis niet enkel de regie voor zijn rekening, maar ook het scenario, in samenwerking met de auteur van het originele verhaal Iain Reid. Naast de eerder genoemde acteurs, maakt ook LaKeith Stanfield (Judas and the Black Messiah) deel uit van de cast.

De film verscheen in oktober 2023 al in de filmzalen, waar het door recensenten matig werd ontvangen. Zo blijft de film steken op een score van 24 procent op Rotten Tomatoes. Het publiek is zachter voor de film en geeft 68 procent. De recensenten zijn onder de indruk van de acteerprestaties van Paul Mescal en Saoirse Ronan, maar het plot zou te wensen overlaten. Maar nu kunnen Prime Video-abonnees zelf oordelen.

Bekijk hier de officiële trailer voor FOE:

Meer
Lees meer...