‘Foe’: Sciencefictionthriller met Paul Mescal en Saoirse Ronan krijgt trailer

MGM heeft een eerste trailer gedeeld van de aankomende film Foe. Het gaat om een sciencefictionthriller met het bekroonde duo Paul Mescal en Saoirse Ronan in de hoofdrollen. De film wordt begin oktober in de cinema verwacht.

De film Foe is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Iain Reid uit 2018. Foe speelt zich af in 2065 en gaat over het koppel Junior, gespeeld door Paul Mescal (Aftersun), en Henrietta, gespeeld door Saoirse Ronan (Lady Bird). Zij wonen op een afgelegen stuk land dat al generaties lang in het bezit is van hun familie.

Daar komt op een dag een onbekende vreemdeling, gespeeld door Aaron Pierre (Old), aankloppen. Hij meldt hen dat Junior geselecteerd is voor een speciale missie van twee jaar op een groot ruimteschip in een baan om de aarde. Om zijn vrouw niet eenzaam achter te laten, is er al een regeling getroffen waarbij zij een biomechanische kopie krijgt van haar echtgenoot tijdens zijn afwezigheid.

Garth Davis

Foe is van de hand van de Australiër Garth Davis. Die maakte in 2016 indruk met de film Lion, die zes Oscarnominaties in de wacht sleepte. Deze keer neemt Davis niet enkel de regie voor zijn rekening, maar ook het scenario, in samenwerking met auteur Iain Reid. Naast de eerder genoemde acteurs, maakt ook LaKeith Stanfield (Judas and the Black Messiah) deel uit van de cast.

De rechten van Foe zijn in handen van Amazon Studios. De kans bestaat dus dat de film na zijn cinemarelease op Prime Video zal verschijnen.

Bekijk hier de trailer van Foe:

Foe is in de cinema te zien vanaf woensdag 4 oktober.

Meer
Lees meer...