Foo Fighters trekken studio in om volgend jaar nieuwe plaat te lossen: kanshebbers voor Pukkelpop of Rock Werchter?

epa

De Foo Fighters duiken volgende week weer de studio in om een nieuwe langspeelplaat op te nemen. Frontman Dave Grohl deelde het nieuws in hoogsteigen persoon met zijn publiek tijdens hun show op Rock In Rio Brasil.

Enkele dagen geleden brachten Dave Grohl en zijn trawanten nog de verrassings-EP ‘01070725’ uit. Daarop staat materiaal te pronken van de opnamesessie, waarbij hun monsterhit The Pretender opgenomen werd. Maar we mogen ons binnenkort dus ook aan een volledig nieuw studioalbum verwachten. Zo gaan de Foo Fighters de opvolger van ‘Concrete and Gold’ uit 2017 opnemen. Daarop staan kleppers te pronken zoals Run.

Demo’s liggen al klaar

epa

Verder ziet het er niet naar uit dat we jaren zullen moeten wachten op het nieuw materiaal van de band. Zo liet Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins, Grohl zijn rechterhand, afgelopen zomer al weten dat Dave Grohl al geruime tijd een aantal demo’s klaar had liggen en dat alle bandleden bij elkaar zouden komen om aan de nieuwe nummers te sleutelen. Taylor zei ook dat het nieuwe album al in 2020 in de rekken zou liggen.

Kanshebber voor festivalzomer?

De Foo Fighters stonden afgelopen zomer onder andere op de festivals Sziget, Reading en Leeds. Het is lang niet ondenkbaar dat ze volgend jaar Rock Werchter of Pukkelpop zullen aandoen in het kader van een tour om hun nieuwe plaat te promoten. Officieel staan er voor Dave Grohl en zijn trawanten nog geen nieuwe shows op het programma voor 2020.

Gesponsorde artikelen