‘Fortnite’-gamers creëren eigen game-modus

‘Fortnite’-gamers creëren eigen game-modus

‘Fortnite’-gamers hebben zelf een eigen game-modus geïntroduceerd in de game: ‘Protect the President’. Steeds meer gamers pleiten ervoor om de modus ook echt in de game te laten opnemen. 

Protect the President is een modus die wel vaker terugkomt in online shooters. Het principe is simpel: voor het spel start, wordt een ‘president’ gekozen die ten allen koste moet worden beschermd. Vaak heeft de president zelf geen wapens. Hij moet dus rekenen op zijn bewakers om hem in leven te houden. Sterft de president, dan is het hele team verloren. Protect the President is echter geen officiële modus in Fortnite, maar verschillende gamers hebben zich georganiseerd om zelf de regels te implementeren.

Ninja

Vaak wordt de president kenbaar gemaakt doordat hij geen speciale skin mag hebben. Zijn bewakers dragen dan weer vaak de John Wick-skin. De modus wint nog steeds aan populariteit, niet in het minst omdat de hyperpopulaire Fortnite-streamer Ninja recent nog een Fortnite-sessie met de Protect the President-regels uploadde. Maar hij is niet de enige, YouTube wordt momenteel overspoeld met beelden van de zelfgemaakte modus.

Vele gamers vragen Epic Games, de producenten van Fortnite, dan ook om de modus ook officieel in de game op te nemen. Ze willen echter niet in kleinere teams werken maar zien het veel grootser. 50 vs 50, waarbij beide groepen één VIP, de president, moeten beschermen.

Epic Games

Tech-site The Verge contacteerde Epic Games, maar die weigerden te reageren. De producent luistert echter wel vaker naar het publiek als het op suggesties of grapjes aankomt (zo voegden ze onlangs nog een vervoersmiddel toe aan de game, iets waar gamers al een tijdje voor pleitten), dus lijkt het helemaal niet uitgesloten. Al is het toevoegen van een hele modus natuurlijk nog van een andere orde.

Het zou echter niet de eerste keer zijn dat een producent een modus introduceert op vraag van de fans. PUGB nam zo de zombie-modus officieel in hun game op. Maar of Epic Games het nu toevoegt of niet, het lijkt er niet op dat de Protect the President-rage in Fortnite snel zal verdwijnen!

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen