Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ is beschikbaar op Android: kijk hier hoe je het kan downloaden


‘Fortnite’ is beschikbaar op Android: kijk hier hoe je het kan downloaden

Na lang wachten is ‘Fortnite’ eindelijk gelanceerd op Android. De populairste game van het moment is voorlopig wel alleen nog maar beschikbaar op bepaalde modellen van Samsung Andere Android-gebruikers kunnen zich wel al op de wachtlijst zetten als ze een recente smartphone hebben.

Fortnite is nu al de game van 2018 en die populariteit lijkt niet snel af te nemen. Het spel kon tot vandaag gespeeld worden op Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One en iOS. Alleen wie een smartphone op Android heeft, bleef op zijn honger zitten.

Daar is gisteren verandering in gekomen. Zoals verwacht zal je Fortnite wel niet gewoon in de Google Play Store kunnen downloaden zoals dat met de meeste andere mobiele games het geval is.

Registreren op website Fortnite

Om Fortnite op een smartphone met Android te kunnen spelen, moet je je registreren op de website van het populaire spel. Dan krijg je een e-mail als je de bèta-versie van Fortnite kan downloaden.

Voorlopig is dat enkel wel weggelegd voor mensen met een Samsung en meer bepaald de nieuwere modellen daarvan. De toestellen die op dit moment ondersteund worden zijn de Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S8, S8+, S9, S9+, Note 8, Tab S3, Note 9 en Tab S4. Wie een van die laatste twee modellen heeft, krijgt zelfs een speciale outfit in Fortnite.

“The next few days”

Wie een andere smartphone met Android heeft, zou niet lang moeten wachten om ook te kunnen beginnen Fortnite spelen. “We’ll start rolling out access to players as we work on supporting a wider variety of devices in the next few days“, schrijft Epic Games op zijn website.

Andere merken die binnenkort de de béta-versie van Fortnite voor Android krijgen zijn onder andere Google Pixel, Huawei, LG, Nokia en OnePlus. De zware app zal wel enkel beschikbaar zijn op de nieuwste modellen waarvan de processor sterk genoeg is om het spel te kunnen draaien. Een lijst met alle smartphones die compatibel zijn met Fortnite lees je hier.

Eens de game gelanceerd is op jouw toestel krijg je een e-mail met instructies om het te downloaden. Dan kan Fortnite: Battle Royale spelen tegen andere spelers op Android of iOS.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…