Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ is nu de populairste en meest succesvolle gratis game ooit op spelconsoles


‘Fortnite’ is nu de populairste en meest succesvolle gratis game ooit op spelconsoles

De hype rond ‘Fortnite’ blijft maar duren. De populaire game bracht in maart over alle platformen heen maar liefst 184,5 miljoen euro op. Het is nu zelfs de meest succesvolle free-to-play console game ooit volgens onderzoeksbureau SuperData.

Je kan er niet naast kijken: Fortnite is de populairste game van het moment en dat succes neemt iedere maand nog toe. In februari bracht het spel al 104 miljoen euro op en in maart brak het dat record nog maar eens. Over alle platformen heen was de opbrengst 184,5 miljoen euro.

Gratis spelen, maar betalen voor extra’s

Fortnite is nochtans eigenlijk een gratis spel. Het kan gespeeld worden op Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox en sinds enige tijd ook op iOS. Android volgt binnenkort. Spelers kunnen echter allerhande extra’s kopen in het spel, zoals upgrades voor je personage of andere game modes. En dat gebeurt dus steeds meer.

Volgens onderzoekbureau SuperData is Fortnite nu officieel het grootste gratis op console als het gaat over inkomsten en monthly active users. Dat succes dankt het vooral aan zijn Battle Royal-mode waarin iedereen het tegen iedereen opneemt tot er nog één speler overblijft.

Grote concurrent PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) werkt volgens hetzelfde principe, maar is in maart op alle vlakken voorbij gestoken door Fortnite. Een van de redenen daarvoor is volgens analisten dat een match in PUBG langer duurt dan in Fortnite. Bovendien ziet er alles er daar wat liever uit en vloeit er geen bloed waardoor het spel een breder publiek aanspreekt.

Mobile zal inkomsten nog doen stijgen

Het ziet er trouwens niet naar uit dat de inkomsten voor Epic Games, de makers van het populaire spel, snel zullen minderen. Momenteel haalt Fortnite zijn inkomsten voornamelijk van gamers op pc of consoles zoals de Xbox One en PlayStation 4.

Sinds maart is het spel ook beschikbaar op je iPhone of iPad voor bètagebruikers en vanaf begin april voor ieder toestel met iOS. Daar steeg Fortnite direct naar de eerste plaats als best verdienende applicatie uit de App Store. Amerikanen besteden op dit moment meer tijd aan Fortnite dan aan datingapp Tinder.

Op de versie voor Android is het even wachten. Epic Games heeft nog geen lanceringsdatum gegeven. Fortnite kreeg dan ook recent af te rekenen met serverproblemen dus vermoedelijk ligt de prioriteit bij de makers nu daarop.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…