‘Fortnite’ komt niet naar de Google Play Store, maar er komt een andere manier om het op Android te downloaden

‘Fortnite’ komt niet naar de Google Play Store, maar er komt een andere manier om het op Android te downloaden

Er is goed en slecht nieuws voor Android-gebruikers die graag ‘Fortnite’ op hun smartphone willen spelen. De populaire game komt binnenkort naar Android, al hebben de makers Epic Games nog steeds geen exacte datum bekend gemaakt. Bovendien zal ‘Fortnite’ niet in de Play Store van Google te downloaden zijn, maar enkel via hun eigen website.

De hype rond Fortnite lijkt maar niet te minderen. De game kan gespeeld worden op Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One en iOS en is overal een gigantisch succes.

Alleen op Android is het nog steeds niet mogelijk om Fortnite te spelen maar daar komt binnenkort verandering in. Volgens de geruchten zou de lancering van de Android-versie samen vallen met de lancering van de Samsung Galaxy Note 9, vermoedelijk later deze maand.

Fortnite zou de eerste maand dan exclusief beschikbaar zijn op het nieuwste toptoestel van Samsung en pas daarna op andere smartphones met Android als besturingssysteem. Epic Games heeft op die geruchten nog niet gereageerd, dus op een officiële lanceringsdatum is het nog wachten.

Niet via Play Store

Dat Fortnite naar Android komt is wel zeker, al zal dat niet gebeuren op de manier die je bij de meeste applicaties gewoon bent. Je zal het spel alleen kunnen downloaden op de website van Epic Games en niet vinden in de Play Store.

Google vraagt namelijk 30 procent van de inkomsten die gegenereerd worden door applicaties uit hun Play Store en dat zien de makers van Fortnite niet zitten. Geen onlogische keuze als je weet dat het spel al zijn inkomsten haalt uit in-app aankopen.

Financieel slimme keuze, maar …

De applicatie Fortnite is namelijk gratis maar spelers kunnen wel allerhande extra’s kopen in het spel, zoals upgrades voor je personage of andere game modes. En dat gebeurt heel vaak. Zo bracht Fortnite in de eerste drie weken na de lancering op iOS 13 miljoen euro op.

Financieel lijkt de beslissing van Epic Games dus zeker een verstandige keuze, al zien sommige analisten wel andere problemen. Om applicaties te downloaden buiten de Play Store moeten gebruikers namelijk hun beveiligingsinstellingen wijzigen, iets wat veel mensen liever niet doen. Het wordt afwachten tot de lancering om te zien of de gewaagde gok van Fortnite goed uitpakt of niet.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Gesponsorde artikelen