‘Fortnite’ gaat tijdelijk alle opbrengsten uit nieuw seizoen doneren aan Oekraïne

Het populaire videospel Fortnite zal de komende twee weken al z’n inkomsten doneren aan hulporganisaties in Oekraïne. Dat maakte de ontwikkelaar Epic Games bekend tijdens de update naar het nieuwe seizoen in het spel.

Sinds zondag 20 maart 2022 is het tweede seizoen van het derde hoofdstuk van Fortnite van start gegaan. In de periode na een start van een nieuw seizoen verdient Fortnite traditioneel heel wat geld. Deze keer zal dat niet naar de makers gaan.

Fortnite

Van 20 maart tot 3 april zal al het geld dat Fortnite binnenhaalt rechtstreeks naar hulporganisaties in Oekraïne gaan. Het geld zal verdeeld worden onder vier organisaties die hulp bieden aan de inwoners van Oekraïne tijdens de aanvallen vanuit Rusland. Microsoft steunt dit project van Fortnite. Het laat weten dat de inkomsten uit aankopen voor de Xbox-versie van het spel zal doneren aan de hulporganisaties.

De vier organisaties waar het geld van Fortnite onder verdeeld zal worden zijn U.N. Children’s Fund (UNICEF), U.N. World Food Programme (UNWFP), U.N.Refugee Agency (UNHCR) en Direct Relief.

Miljoenen dollars

Hoeveel geld Fortnite zal kunnen doneren aan de organisaties is moeilijk te voorspellen. Maar het zal waarschijnlijk wel om een groot bedrag gaan. Fortnite bracht zo tussen 2018 en 2019 9 miljard dollar (zo’n 8,2 miljard euro) op.

In de twee weken na de lancering van een nieuw seizoen in het spel liggen de opbrengsten van Fortnite het hoogste. Dat komt doordat er dan heel wat nieuwe functies en gadgets aan het spel toegevoegd worden, die spelers kunnen aankopen. Na één dag liet Fortnite al weten dat het meer dan 36 miljoen dollar (zo’n 33 miljoen euro) had ingezameld, dat bedrag zal de komende weken wellicht nog heel wat oplopen.

Meer
Lees meer...