‘Fortnite’ voegt gratis Wakanda Forever-groet toe als emote

Het overlijden van Black Panther-acteur Chadwick Boseman in augustus dit jaar heeft ook de makers van Fortnite niet onberoerd gelaten. Daarom komt het spel nu met een nieuwe emote van de gekende Wakanda Forever-groet. Die zal gratis beschikbaar zijn voor alle spelers.

In Fortnite kan je je emoties laten zien door middel van zogenaamde emotes. Die variëren van populaire dansjes tot een simpele dab. Met die emotes speelt Fortnite vaak in op trends of gebeurtenissen. Zoals nu met een eerbetoon aan de overleden acteur Chadwick Boseman.

Wakanda forever!

De bekendste rol van Chadwick Boseman was ongetwijfeld die als Black Panther in de gelijknamige Marvel-film. Daarnaast dook hij ook op in verschillende andere films van de Avengers. Sinds zijn overlijden hebben heel wat bedrijven op hun eigen manier een eerbetoon gegeven aan de acteur. En nu doet ook Fortnite hetzelfde.

Fortnite eert Chadwick Boseman met zijn meest bekende gebaar als Black Panther: de Wakanda Forever-groet. Daarbij kruist hij z’n handen over de borst terwijl hij de woorden “Wakanda Forever” uitspreekt. En dat zal je nu ook kunnen doen in Fortnite.

Naast de nieuwe emote komen er ook speciale Wakanda Forever Challenges in Fortnite. Die zullen beschikbaar zijn vanaf 21 december 2020 tot en met 12 januari 2021.

Black Panther 2

Er was lang twijfel over hoe Marvel het overlijden van Chadwick Boseman zou opvangen in het vervolg op Black Panther. Marvel liet daarbij al weten dat ze niet op zoek gingen naar een nieuwe acteur voor de rol. “Er is maar één Chadwick Boseman”, zo klonk het. Ook een digitale versie zagen ze niet zitten.

Nu is er meer informatie uitgelekt over hoe het overlijden van de hoofdrolspeler aangepakt zal worden in de tweede film van Black Panther. Volgens de website BGR wil Marvel Chadwick Boseman eren door T’Challa op een gelijkaardige manier te laten sterven in Black Panther 2. “Het overlijden van T’Challa zal de trieste realiteit weerspiegelen van hoe Boseman stierf aan een ziekte. Het zal een manier zijn om de acteur te eren en te erkennen dat iedereen, zelfs superhelden, kunnen bezwijken aan een echte ziekte.”

Meer
Lees meer...