Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’ verklapt wat er met het personage van Ed Sheeran gebeurd is


‘Game of Thrones’ verklapt wat er met het personage van Ed Sheeran gebeurd is

‘Game of Thrones’ is terug! In de eerste aflevering van het laatste seizoen verwijzen de personages en de gebeurtenissen verschillende keren naar eerdere seizoenen. Het detail dat ons opviel? De informatie die we kregen over het lot van Ed Sheerans personage in de serie.

Game of Thrones is er (eindelijk!) weer ingevlogen: de eerste aflevering van het laatste seizoen was zondagnacht te zien. Het was er een vol ontmoetingen en verwijzingen naar de allereerste aflevering van de reeks, waar Robert Baratheon met zijn entourage in Winterfell aankomt. Maar naast heel wat belangrijke informatie, kwamen we ook te weten wat er met het personage van Ed Sheeran gebeurd is.

Eekhoorns delen met Ed Sheeran

Precies één seizoen geleden, in de eerste aflevering van het zevende seizoen van de reeks, maakten Ed Sheeran en zijn klepper van een stem hun debuut in Game of Thrones. Hij speelt een personage zonder naam dat samen met zijn collega-soldaten van het Lannisterleger rond een kampvuur in de Riverlands zit. Arya Stark is rustig op weg met haar paard (nadat ze de hele familie Frey uitgemoord heeft), als ze het gezelschap hoort.

Ed Sheeran zit een liedje te zingen en dat bevalt Arya wel. Ze stopt en zegt dat ze het een mooi lied vindt. De Lannistersoldaten vragen haar dan of ze mee eet en dat doet ze. Ze deelt een eekhoorn met de mannen en zij delen verhalen. De scène duurt minder dan vijf minuten, maar slaagde er toch in om heel wat kritiek te veroorzaken.

Precies hetzelfde

De scène lijkt ook heel onnozel, maar is volgens de regisseur wel degelijk belangrijk. Het zou logisch zijn dat Arya het groepje Lannistersoldaten doodt en dat lijkt ze ook even te plannen als ze hun zwaarden bekijkt om in te schatten of ze het gevecht zou kunnen winnen. Maar dan beginnen de soldaten over zichzelf te vertellen en wordt duidelijk dat ze precies hetzelfde als zij zijn: kinderen die de oorlog van anderen uitvechten. Het is belangrijk dat Arya dat weet voor ze verder opgroeit.

“Ik heb ervan genoten”

Game of Thrones kreeg een hele hoop kritiek te verwerken na de verschijning van Ed Sheeran in de reeks. Het werd zelfs zo erg dat de zanger zijn Twitteraccount moest verwijderen. Hij liet weten dat hij er zich niet veel van aantrok: “Ik wou graag een cameo spelen, en dat heb ik gedaan. Het is goed voor mij, ik heb ervan genoten.” Hij zei in hetzelfde interview ook dat zijn personage waarschijnlijk dood zou zijn, omdat “niemand hem terug wou zien” en hij “het niet lang genoeg zou overleven als er draken waren.”

En die voorspelling was (bijna) juist. Dat kwamen we te weten tijdens de eerste aflevering van het laatste seizoen zondagnacht. Ser Bronn of the Blackwater wil zich amuseren met drie prostituees, maar die blijven maar praten over het gevecht tussen de Lannisters en het Targaryenleger. En blijkbaar is Ed Sheeran een slachtoffer geworden van één van Daenerys’ draken, al is hij niet dood. “Die jongen Eddie kwam terug met zijn gezicht helemaal afgebrand. Hij heeft geen oogleden meer!”, zei één van de meisjes. Arme Ed …

Meer muzikale cameo’s

Ed Sheeran was lang niet de eerste muzikant die meespeelde in Game of Thrones. De Amerikaanse band Mastodon had een kleine rol in Hardhome, tijdens het gevecht tussen de wildlings en de whights. Sigur Rós is de band die Joffrey wegjaagt tijdens zijn huwelijk voor hij vermoord wordt. De drummer van Coldplay, Will Champion, is één van de muzikanten op de Red Wedding en Of Monsters and Men zorgen voor de muzikale ondersteuning tijdens het toneelstuk over Ned Stark dat Arya ziet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…