Left Right
scrollTop top

Gandalf kon ook Dumbledore zijn, maar wees de rol af


Gandalf kon ook Dumbledore zijn, maar wees de rol af

Ian “Gandalf the Gray” Mckellen is in 2002 gevraagd om Dumbledore te spelen in Harry Potter. In de eerste twee Harry Potter-films werd het schoolhoofd gespeeld door Richard Harris, maar die overleed na de opnames van The Chamber of Secrets. Gandalf wees de rol af, en dat is niet omdat hij niet wilde.

Echte fans van Harry Potter weten dat Dumbledore in de eerste twee films niet gespeeld werd door Michael Gambon, maar door Richard Harris. Die stierf na de opnames van de tweede film. Volgens sommige fans was Gambon geen goede Dumbledore, waar Harris perfect was.

Fans speculeerden ook over welke acteur het wijze schoolhoofd had moeten spelen. Veel mensen dachten aan… Je raadt het al: Ian Mckellen. Hij is een excellent acteur én heeft ervaring met het spelen van een tovenaar: Gandalf the Gray, de wijze magiër uit The Lord of the Rings. Wat blijkt? Hij is ooit gevraagd om Dumbledore te spelen.

Slecht acteur?

En nu weten we ook waarom hij afwees. En dat is niet omdat hij de rol niet wilde spelen. Het tegendeel is waar. In een interview op BBC legt hij uit waarom. Hij dacht dat Richard Harris vond dat hij een slecht acteur was. “Toen ze me belden met de vraag of ik interesse had om mee te spelen in een Harry Potter-film, zeiden ze me niet onmiddellijk welke rol. Maar ik had door wat ze wilden. Ik kon geen rol overnemen van iemand van wie ik wist dat hij me slecht vond.” Harris heeft ooit gezegd dat Mckellen “technisch briljant, maar zonder passie” is.

Getty

Wat denken jullie? Zou Gandalf een goede Dumbledore geweest zijn?

Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547