Gebruik je AirPods? Dan hou je best je serienummer bij en hier is waarom

Gebruik je AirPods? Dan hou je best je serienummer bij en hier is waarom

Hou jij het serienummer bij van al je toestellen? Waarschijnlijk niet, maar als je AirPods van Apple gebruikt en je wil ook graag je lader kunnen vervangen, dan schrijf je dat nummer best ergens op. Vervangen zonder nummer is blijkbaar heel moeilijk en dat is het soort miserie die je jezelf wil besparen met je oortjes van bijna tweehonderd euro, toch? 

Ben jij ook een Apple-adept en vond je die AirPods, ondanks het prijskaartje, de beste nieuwe uitvinding sinds warm water of het wiel? Dan hebben we wel één belangrijke tip voor je: hou het serienummer van de lader van je AirPods bij. Want als je toevallig nogal chaotisch bent, of gewoon pech hebt en je hebt een nieuwe lader nodig hebt, zit je zonder serienummer in de problemen.

Waar is je serienummer?

Een oortje vervangen, dat weten we, gaat best vlot. ’t Is prijzig, maar stelt geen problemen. Maar de case vervangen, daar heb je dat nummer dus voor nodig. Voor wie ’t niet kan vinden, dat staat op de doos waar ze inzaten, maar omdat ze bij Apple niet de illusie hebben dat jij al je dozen bij kan houden, kan je ‘m ook vinden bij Settings – General – About – AirPods op je iPhone terwijl je aan het syncen bent.

Waarom heb je in vredesnaam je serienummer nodig om de lader van draadloze oortjes te vervangen? Een populaire theorie is dat Apple zo de diefstal van de oortjes wil tegengaan. Zonder lader ben je met je gestolen AirPods ook niet veel, dus dat klinkt niet eens zo onlogisch. In sommige gevallen zou Apple ook in staat zijn om je serienummer op te snorren, maar niet bij iedereen. Opschrijven dus.

Serienummer nodig en niet opgeslagen?

Case al kwijt? Je kan je AirPods natuurlijk in een Apple Store even gaan laden en zo je serienummer te weten komen of gewoon even een case van vrienden lenen, maar blijf dan wel van de knoppen af. Anders ben je je oude serienummer kwijt en dan zijn we nog verder van huis. Neem dus gewoon een foto van je serienummer en zet het in een mapje op je laptop. En maak een backup.

Gesponsorde artikelen