Gebruikers Twitter Blue kunnen nu video’s van 2 uur uploaden (en dat zorgt voor problemen)

De uitbreiding van mogelijkheden voor Twitter Blue-abonnees gaat verder. Deze week maakte Elon Musk namelijk bekend dat de subscribers, die zo’n 8 dollar of 7,39 euro per maand betalen, nu video’s kunnen posten die tot twee uur duren.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is er al heel wat aan de app veranderd. Zo zijn heel wat zogenaamde legacy verified-accounts hun vinkje al verloren en hebben organisaties een andere kleur vinkje gekregen. De overgebleven blauwe vinkjes zijn nu dus voor gebruikers die betalen voor Twitter Blue of celebrities met meer dan een miljoen volgers.

In het Twitter Blue-abonnement zitten heel wat voordelen voor de gebruiker. Alleen zorgt dat soms ook voor problemen.

Twitter Blue

In november vorig jaar stelde kersverse CEO Elon Musk Twitter Blue voor aan het grote publiek. Na enkele problemen, en mensen die zich voordeden als anderen, verdween het kort nadien opnieuw voor een tijdje. Uiteindelijk keerde de functie terug en ondertussen is het wereldwijd beschikbaar.

Als je bent geabonneerd, en dus elke maand betaalt, kan je onder andere langere tweets tot 40.000 tekens posten, kan je tweets aanpassen tot een halfuur na de originele post, krijg je minder advertenties te zien én heb je toegang tot de tweestapsverificatie via sms.

Langere video’s

Een ander voordeel was de mogelijkheid om langere HD video’s te posten. Tot voor kort ging dat om video’s van maximum 60 minuten en 2GB. Daar werd al meteen ijverig gebruik van gemaakt om films illegaal op het medium te posten. Zo verscheen onder andere de nieuwe film The Super Mario Bros. Movie al in twee delen op Twitter.

Maar nu gaat het dus nog verder. Sinds vorige week kunnen abonnees video’s van maar liefst 8GB posten die daarbij nog eens twee uur kunnen duren. Onder de aankondigingsstweet van Musk was al meteen te merken dat ook daarvan gebruik gemaakt zal worden om op een illegale manier films en series te verspreiden. Daar postte iemand namelijk de volledige Shrek 3-film. Ondertussen is die wel offline gehaald.

Meer
Lees meer...