‘The Super Mario Bros. Movie’ meer dan 9 miljoen keer bekeken via illegale Twitter-video

Er heersen de laatste weken heel wat problemen op Twitter. Daar zouden namelijk al verschillende films op een illegale manier zijn verschenen. Het platform heeft de films na een tijdje meteen verwijderd, maar toch blijven er video’s opduiken. Een daarvan was de volledige The Super Mario Bros. Movie, die op dit moment zelfs nog in de bioscoop speelt.

De meesten hadden het niet verwacht, maar toch is The Super Mario Bros. Movie een publieksfavoriet geworden. De nieuwe verfilming kwam er na een eerste mislukte poging in 1993. Maar de samenwerking tussen Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor de Minions-films – en Universal Pictures leek dus wel een schot in de roos. Fans noemen het “een emotionele, maar dicht bij het originele verfilming van hun favoriete game”.

The Super Mario Bros. Movie

In de nieuwe film zien we de geliefde personages uit de game terug met in de hoofdrol natuurlijk Mario (Chris Pratt), Luigi (Charlie Day) en prinses Peach (Anya Taylor-Joy). Zij moeten hun wereld zien te beschermen tegen slechterik Bowser (Jack Black). Dat zorgt onder andere voor achtervolgingen op Rainbow Road en andere bekende decors uit de games.

Ondertussen is de film al uitgegroeid tot een gigantisch succes. Hoewel die pas sinds vorige maand te zien is, haalde die vorige week zelfs al de kaap van 1 miljard dollar aan de box office. Maar dat had meer kunnen zijn, want de laatste dagen circuleren er heel wat illegale versies van de film op sociale media. Zelfs op Twitter was de film een tijdje te bekijken.

Leak

Hoewel het geen verrassing is dat de film op verschillende illegale platformen te bekijken is, was het toch opvallend dat hij ook een tijdje gewoon op Twitter te zien was. Daar werd de volledige film van 92 minuten in twee delen geüpload. Die werd uiteindelijk meer dan 9 miljoen keer bekeken vooraleer de video offline werd gehaald. Dat meldt UNILAD.

Het is niet de eerste keer dat dat account een volledige film zou gedeeld hebben. Eerder was dat ook met Avatar: The Way of Water al het geval. Een van de redenen waarom die leaks nu mogelijk zijn, is het feit dat gebruikers met Twitter Blue nu langere HD-video’s kunnen uploaden.

Meer
Lees meer...